”Unga tjejer faller offer för snäva normer”
7 Dec 2014 kl: 00:00

”Unga tjejer faller offer för snäva normer”

>> Tillbaka till Uppstickarlistan 

Genom fotoverksamhet, coachning och aktörskap får tjejerna gratis under 3 månader lära sig grunderna i fotografi, använda OhSnaps lokal och utrustning, lära sig retuschering och ställa ut sina bilder i slutet av projektet.

Varför behövs OhSnap?
– För att unga tjejer objektifieras och faller offer för samhällets snäva normer och ideal av hur en tjej ska se ut och vara. Jag hittade mig själv bakom kameran som 17-åring – där fick jag chans att betrakta istället för att bli betraktad och själv styra vad jag ville ta in och gestalta. Det vill jag nu ge tillbaka för att stärka unga tjejer.

Vilka egenskaper krävs för att vara en uppstickare?
– Att våga är det allra viktigaste. Våga göra det som känns rätt, våga följa sitt hjärta och sin passion. Dessutom ska man vara målinriktad och aldrig ge upp, fast man kanske måste leva på nudlar och havregrynsgröt.

Hur ser planerna ut inför 2015?
– Vi för diskussioner med internationella samarbetspartners och investerare om finansiering, och om det går som vi vill kommer vi kunna utbilda ytterligare 60 tjejer, och utveckla verksamheten ännu mer. Jag har nog aldrig varit så här redo i hela mitt liv. Jag är så otroligt stolt över det vi åstadkommer med OhSnap!