”Tryggheten inte värd det”
27 Feb 2013 kl: 00:00

”Tryggheten inte värd det”

Att lämna en trygg tillvaro och ta steget ut i en oklar tillvaro passar inte alla, men Tobias Sjösten lockades av det. Nu driver han bland annat Smartburk.se, en webbtjänst kring tv-serier som gör det enklare att följa sina favoriter.

 

Varför?

– Pengar är inte alls min drivkraft. Jag vill bygga något eget och göra mer än bara teknik. Tryggheten kändes till slut inte värd tillräckligt mycket för att offra den drömmen.

 

Hur är det att kasta sig ut på det viset när man har familj och barn?

– Min flickvän är ett fantastiskt stöd i detta! Visst är det lite läskigt och väldigt osäkert men vi hjälper ständigt varandra att förbättra oss själva och förverkliga våra drömmar. Egentligen var det inga konstigheter – hon peppade mig mest av alla.

 

Vad är det bästa/sämsta med att jobba för sig själv?

– Det sämsta just nu är att bankkontot stadigt tickar nedåt. Jag överväger varenda utgift, mot att de totala kostnaderna kan korta ned tiden jag har på mig att komma igång med lönsamheten. Det bästa är att jag lever min dröm! Jag vaknar upp varje ­morgon och inser att jag bestämmer fullständigt över dagen.

 

Några tips till de som går med liknande tankar?

– Ställ dig själv frågan: om du vaknar upp om 50 år och ditt liv ser likadant ut som nu, skulle du då vara nöjd med det? Om inte är du skyldig dig själv att göra något åt det. Det kommer alltid att finnas anledningar att skjuta på det och ingen annan kommer att säga till dig att det är dags.

 

Följ Tobias entreprenörsresa på Interversum.se.