26 Maj 2009 kl: 00:00

”Tro på dig själv och sluta aldrig kämpa”

HEJ MEDLEM: Emma Sandström hittade sitt drömyrke som fotograf och startade eget för två år sedan. Här är hennes tips för dig som också vill förverkliga din dröm!

 

Vem är du? Berätta lite om dig själv! Jag är fotograf, och har valt att rikta in mig på Porträtt- och Bröllopsfotografering. Jag fotograferar med en personlig stil, där trygghet, romantik, glädje och skönhet är några av mina viktigaste nyckelord! Jag driver mitt egna företag sedan ett år tillbaka. Ni hittar mig på www.emmasandstrom.se

.

 

Vad tycker du om ditt jobb? Jag fullkomligt älskar mitt jobb. Att ständigt möta nya fantastiska människor är det bästa jag vet!

 

Varför valde du porträtt- och bröllopsfotografering? Anledningen är att jag älskar att jobba tillsammans med människor. Den tacksamhet och glädje man får tillbaka från en annan människa när man har gjort ett bra jobb är fantastisk!

 

Kan du berätta om din utbildnings- och karriärväg? Jag tog studenten 2007 efter att ha läst Multimedia och kommunikation. Då hade jag dock ingen aning om att jag ville bli fotograf utan det var först sommaren 2008 som det slog mig att jag tyckte att det var fantastiskt roligt att fotografera. September 2008 startade jag mitt egna företag och sedan dess har det rullat på.

 

Vad är ditt karriärmål? Just nu är det att kunna leva på mitt företag, något som jag inte kan göra fullt ut idag. Sen också att bli en välkänd fotograf i Sverige och utomlands.

 

Vad är det mest spännande i ditt liv/din karriär just nu? Att se hur utvecklingen för både mig och mitt företag går framåt!

 

Vad var svårast med att starta eget företag? Att försöka nischa mig och skapa något unikt med mitt företag tycker jag var absolut svårast. Det finns så många fotografer där ute och att skapa något originellt är svårt.

 

Vad har du för tips till andra som vill bli egenföretagare? Tro på dig själv och sluta aldrig kämpa. Berätta för andra om ditt företag och din dröm. Se också till att skaffa dig kontakter och glöm inte bort att använda dig av dem!

 

Hur marknadsför du dig själv? I nuläget får jag mycket gratis marknadsföring genom min blogg , vilket jag är otroligt tacksam över. Jag affischera även på skolor, speciellt nu inför studenten. Sen har jag även fått många nya kunder genom rekommendationer från mina tidigare kunder.

 

Hur gör du för att utöka ditt kontaktnät? Det jag försöker tänka på mest är att lämna ett bra och positivt intryck hos mina kunder, eftersom att de är ovärderliga kontakter i framtiden. Och som jag berättade tidigare så pratar jag väldigt mycket om mina drömmar. Man vet aldrig vem som står mitt emot och lyssnar på en och vad denne kan hjälpa till med.

 

Hur mycket jobbar du och hur får du ditt jobb och din fritid att fungera? För tillfället jobbar jag väldigt mycket, men försöker att varje dag ha en eller två timmar där jag tillåter mig själv att göra något annat. Min sambo är väldigt förstående, då även han driver eget företag, men vi försöker att hålla en dag i veckan där vi bara umgås med varandra.

 

Vilken är den roligaste plåtningen du har gjort? De absolut roligaste plåtningarna är att fotografera bröllop! Att bara få vara närvarande under en så känsloladdad dag och att få se alla helt uppfyllda av lycka och kärlek är helt obeskrivligt!

 

Vad gör du gärna på fritiden? Jag jobbar ju väldigt mycket, men när jag är ledig gillar jag att promenera och spendera tid med min underbara sambo!

 

Hur hittade du till Shortcut? Jag fick tips om Shortcut via min mamma, som också är medlem.