9 Feb 2009 kl: 00:00

Tre tips om du kört fast

Kört fast? Då kan det vara läge att omvärdera det invanda och se saker ur andra perspektiv för att hitta nya kreativa lösningar. Men hur når man dit? Här är tre tips på aktiviteter som kan hjälpa till att lossa spärrarna.

 

1) Gå ut på jobbets balkong eller ställ dig vid ett fönster och titta ut. Din hjärna kommer undermedvetet registrera någonting som du inte lagt märke till tidigare, vilket kommer lossa på den hopplösa känslan av att sitta fast. Detta kommer medföra att du när du kommer tillbaka till datorn undermedvetet kommer känna att det finns många nya öppningar som du inte tänkt på tidigare. Din nya inställning kommer göra susen.

 

2) Skriv alfabetet snabbt – med vänsterhand (eller höger om du är vänsterhänt). Du kommer upptäcka att du skriver bokstäverna på ett nytt sätt. Kanske börjar du alltid skriva bokstaven b uppifrån med högerhand men gör det nerifrån när du skriver med vänster, till exempel. Att inse att det finns flera sätt att göra någonting som du i hela ditt liv alltid gjort på samma sätt, kommer öppna upp för möjligheten att firågasätta de mest invanda rutinerna. Och kreativiteten får sig en liten push framåt.

 

3) Byt sida för musen (på kontrollpanelen kan du välja att ändra vilken musknapp som ska göra vad och på så sätt justera den för höger eller vänster hand). Det är inte bara bra mot musarm att variera hand för musen utan även kreativiteten att aktivera olika hjärncentra. Dessutom är det en självförtroende-boost att upptäcka att du klarar av att hantera musen med ”fel” hand.