8 Jan 2010 kl: 00:00

Träna dig till framgång

Har du drömmar om framtiden men kommer ingen vart? Det förblir bara drömmar, lösa idéer och fantasier. Eller tror du att framgång bara drabbar vissa för att de ha mer tur än andra? Men om jag säger till dig att även du är värd framgång, skulle du tro mig då? Framgångsrika människor ger inte upp, de kämpar, jobbar hårt och de har tålamod. De övar sig till framgång! Här är tips från coachen på hur du kan öva dig till din framgång.

Antigen kan du visualisera övningen eller skriva ner den. Viktigt är att du stannar upp och ger dig tid till träningen.

Steg 1 – Din framgång

Vad innebär framgång för dig? Föreställ dig nu att du är framgångsrik:

– Hur ser den bilden ut?

– Beskriv några detaljer!

– Hur känns det att vara framgångsrik?

Steg 2 – Fake it until you make it!

Om du börjar bete dig som om du redan var framgångsrik, kommer din hjärna inte kunna skilja på fakta och fiktion. Så småningom kommer du att börja förverkliga den önskade bilden av ditt framgångsrika liv.

Steg 3 – Byt dåligt mot bra

Får du någon negativ tanke? Som t.ex. ”nej men det kan jag inte göra”, ”jag vet inte hur det ska gå till”, ”jag är inte framgångsrik”, ”kommer aldrig att bli det heller”, ”vissa föds bara framgångsrika”, ”världen är så orättvis, du kan bara inte ana”.

För varje negativ tanke vill jag att du hittar en ersättare, en positiv sådan. Nästa gång du börjar tänka negativt, stoppar du dig själv och upprepar högt den positiva tanken istället.

Steg 4 – Från framtid till nutid

Vet du inte hur du ska gå till väga, börja baklänges. Nu när du har föreställt dig att du är framgångsrik och du beter dig redan som om du vore det, vet du vad ditt senaste steg var innan du blev framgångsrik. Och steget innan det? Och innan det?

Vad är det som hindrar dig nu från att ta de stegen som du tror var de rätta och som förde dig till framgång? Du har all tid nu för att börja bete dig så framgångsrik som du vill vara. Vad väntar du på? Vad behöver du just nu?

Steg 5 – Påminn dig ofta

Sist men inte minst. För en lista över allt som du känner att du är eller har varit framgångsrik på. Anteckna varje gång du gör nya framgångar och skriv ner framgångar från varje område i ditt liv, inte bara från ditt arbete. Listan kommer ge dig ännu mer energi för att åstadkomma mer.

Lycka till med din framgångsträning. Detta kan du öva när som helst och i vilken situation som helst. Allting beror på vad framgång handlar om för just dig. Öva varje dag och bli bättre, precis som med andra färdigheter. Du är värd att lyckas!

www.enida.se