Trafikverket ger möjlighet att ladda om
17 Dec 2012 kl: 00:00

Trafikverket ger möjlighet att ladda om

Ali Sadeghis jobb med infrastrukturprpojekt engagerar allt från officerare i Försvarsmakten till femåriga dotterns dagiskompisar.

Ali Sadeghi har genom sitt engagemang i jobbet gjort karriär inom Trafikverket. I dag arbetar han som chef för avdelningen Teknik & Miljö, Stora projekt.

Berätta om ditt jobb!
– Jag är chef för en avdelning med 70 personer där jag leder verksamheten tillsammans med fyra enhetschefer. Vi jobbar med konkreta teknikfrågor i projekt samt med teknikutvecklingsfrågor. Just nu är jag också involverad i ett initiativ där Trafikverket vill inspirera till ökad produktivitet i anläggningsbranschen.

Hur går det till?
– Eftersom Trafikverket är en stor beställare av väg och järnväg kan vi påverka branschen. Vi vill bland annat öppna upp för nya tekniska lösningar.

Vad är det bästa med att jobba på Trafikverket?
– Med projekt som Citybanan och Förbifart Stockholm är det svårt att inte vara engagerad. Infrastruktur är en viktig samhällsfråga vilket jag även märker utanför jobbet. En gång när jag skulle hålla en entimmes föreläsning för Försvarsmakten blev jag kvar i tre timmar på grund av alla frågor. En annan gång fastnade jag i kapprummet på min femåriga dotters dagis eftersom hennes kompisar frågade ut mig om allt från grävmaskiner till hur man bygger en tunnel.

Hur är Trafikverket som arbetsgivare?
– Jag upplever att vi för varje år går mer och mer mot att bli en ­modern och effektiv myndighet. Jag har till exempel så kallad   förtroendearbetstid, vilket innebär att jag inte rapporterar arbetade timmar, utan har förtroende att lägga upp tiden själv så länge jag levererar förväntade resultat. En annan bra sak är att man fyller ut ersättningen upp till 90 procent av lönen vid föräldraledighet eller långtidssjukdom.

Du har varit pappaledig två gånger, hur har det påverkat din karriär?
– Det har gett min karriär en boost. Min förra chef sa till mig att ”du blir en bättre person av att vara föräldraledig”.

 

FAKTA:

Ali Sadeghi jobbar som avdelningschef för avdelningen Teknik & Miljö, Stora projekt. Han hittar balans i ­livet genom löpningen som är ett måste för honom för att få sin egen tid.