Trafikverket bidrar till ett tillgängligt Sverige
28 Maj 2018 kl: 00:00

Trafikverket bidrar till ett tillgängligt Sverige

Som projektledare på Trafikverket har Timothy Jannas hand om ett järnvägskontrakt som löper över ett antal år. Han ser till att kontraktet är aktuellt och att det följs av entreprenören som utför underhåll av järnvägssträckan. Timothy fick kontakt med järnvägen då han var ansvarig för den ambulerande serveringsvagnen på Öresundstågen och SJ, en erfarenhet som han blickar tillbaka på i sitt nuvarande uppdrag.
– Det är tågvärden som ytterst handskas med alla pendlare som blir stressade när tågen inte går i tid. Nu sitter jag själv och jobbar med järnvägsunderhållet som har stor inverkan på om tågen går eller inte går. Det är ett stort ansvar. Det är många parter inblandade och i min roll som beställare kan jag bidra genom att vara en bra beställare av tjänster. Jag sitter varenda dag och försöker få varje krona att bidra till mer järnväg och mindre förseningar. På så sätt kan jag se till att både tågvärdarna och pendlarna får en bättre vardag, säger han.

Dagligt samarbete

Timothy började på Trafikverket 2016, först som projektingenjör och fortsatte därefter till rollen som projektledare.
– Som projektledare försöker jag få projektet att gå i rätt riktning, fånga in det som är viktigt och hålla ute det som inte är relevant. Det satsas mycket på infrastrukturen i dag och att jobba på Trafikverket är ett bra sätt att komma in i och lära sig transport- eller byggbranschen. Det finns en otrolig kompetens inom myndigheten och man lär sig något nytt varje dag. Jag samarbetar med många enheter i samma frågor och vi hjälps åt och drar nytta av varandras kunskaper, säger han.

Goda utvecklingsmöjligheter

Med drygt 150 yrken i flera olika verksamhetsområden är möjligheten till utveckling inom organisationen stor.
– Vi har utbildningar inom ett brett spektrum och det är upp till dig i dialog med din chef att komma fram till vad som är bäst för dig. Friheten och tankarna uppskattas, du får tänka efter själv åt vilket håll du vill gå, säger Timothy och fortsätter:
– Trafikverket är en modern arbetsgivare och det finns väldigt många intressanta projekt som man får upp ögonen för när man väl kommit in.

Stort samhällsansvar

Myndigheten har ett stort samhällsansvar för att utveckla infrastrukturen och skapa förutsättningar för tillväxt och välfärd.
– Vi är mitt i ett generationsskifte vilket innebär att vi behöver nya medarbetare inom de flesta verksamhetsområden. Vi ska beställa rätt tjänster som utförs på rätt sätt så att ingen kommer till skada. Det handlar om alltifrån ekonomi, digitalisering, arbetsmiljö och juridik till att våra föreskrifter och krav följs.