Tradition och nytänk blir ett vinnande koncept
29 Apr 2015 kl: 00:00

Tradition och nytänk blir ett vinnande koncept

Att LRF Konsult bara kan lantbruk är förstås en myt. I dag arbetar de mot målet att bli Sveriges bästa rådgivningsföretag, och med 135 kontor ute i landet är de unika med att alltid ha nära till kunden.
Här erbjuds du en spännande och varierande vardag, med stor möjlighet att påverka och utveckla dina kunder. När Henrik Nilsson började som redovisningskonsult för snart två år sedan överraskades han av hur snabbt han fick möjlighet att utvecklas och ta ansvar.

Varför är LRF Konsult en av Sveriges bästa arbetsplatser?
– Det satsas mycket på oss medarbetare, via internutbildning tillsammans med andra nyanställda runt om i landet, men också tillsammans med kollegorna på kontoret. Vi har en trevlig stämning och en kultur som uppmuntrar till interna aktiviteter och evenemang. Ganska snabbt efter att jag började fick jag ta ansvar för att hålla kontakt med högskolorna i region syd och marknadsföra oss som arbetsgivare. Samtidigt som jag har fått pröva mina vingar har jag alltid stöd från mina kollegor och det är en viktig faktor.

På vilket sätt skiljer sig LRF Konsult från sina konkurrenter?
– Dels genom att vi ägs av medlemsföreningen Lantbrukarnas Riksförbund, där vinsterna återinvesteras i småföretagen. Dels genom att LRF Konsult fokuserar på ägarledda företag, det gör att vi kommer nära själva entreprenören som driver företaget. Som konsult har jag stor möjlighet att påverka och hjälpa våra kunder att växa och utvecklas, det driver mig.

Vad överraskade dig när du började jobba på LRF Konsult?
– I och med att vi heter LRF Konsult och ägs av Lantbrukarnas Riksförbund tror många att vi bara kan lantbruk och har bönder som kunder. Men faktum är att minst 50 procent av våra kunder jobbar inom andra sektorer som bland annat fastighetsbranschen, bygg och handel.

Varför är LRF Konsult ett framtidsföretag?
– LRF Konsult ligger långt framme i digitaliseringen. Många kunder kommer kunna sköta sin bokföring själva framöver, och då blir rådgivning allt viktigare för oss. LRF Konsult erbjuder dessutom många tjänster inom olika områden, här ryms både ekonomer, jurister och fastighetsförmedlare.