Topptalangen tar timeout – för surf och volontärjobb
31 Jan 2017 kl: 00:00

Topptalangen tar timeout – för surf och volontärjobb

1985

Föds och växer upp i den lilla sommarstaden Kullavik söder om Göteborg. Efter att jag som tonåring börjat sälja hembakt bröd till grannarna på söndagsmorgnarna får jag mitt första jobb som kallskänka på restaurang Blomstermåla. Av en galen australisk kock får jag lära mig allt om såväl service som att göra en riktigt god caesarsallad.

2002

Under första året i gymnasiet söker jag och får ett utlandsstipendium till Scandinavian School of Brussels i Belgien. Det blir ett av de mest lärorika åren under min skolgång. Det är också då jag får upp ögonen för psykologi och beteendevetenskap, ett intresse som kommer att prägla hela min karriär.

Läs mer: Q&A med Jannice Borekull

2003

Efter att ha gått ut gymnasiet med högsta betyg känner jag att det är dags att ta en paus. Som 18-åring ger jag mig därför ut själv på en långresa till Sydostasien, Australien och Nya Zealand. Emellanåt tufft, men enormt berikande att träffa nya människor, få nya intryck och större insikt i vem jag är som person.

2005

Min syster och jag, som de kreativa själarna vi är, flyttar till Florens i Italien för att utforska modeindustrin. En utbildning i modedesign kändes dock inte som en tillräckligt stadig grund, varför jag därefter söker mig till Stockholm och ekonomistudier vid Handelshögskolan.

2007

En ofrivillig ettårig paus i mina Handelsstudier uppstår till följd av en ändring i programupplägget. Eftersom jag var intresserad av marknadsföring och kommunikation beslutar jag mig för att söka in till Berghs School of Communication, vilket också blir ingången till mitt första jobb i reklambranschen som produktionsledare för tävlingen 100-wattaren på Sveriges Annonsörer.

2011

Efter att ha jobbat med olika events och projekt under några år, såsom Arvikafestivalen och Guldägget, erbjuds jag fast anställning på Sveriges Annonsörer. Som event- och utbildningschef får jag möjlighet att utveckla allt från organisationens utbud av seminarier och events till deras rådgivningstjänster. Som 28-åring erbjuds jag också tjänsten som vice vd och ett första styrelseuppdrag, och tackar gladeligen ja till båda.

2015

Efter en organisationsförändring byter jag tjänst till marknadschef med uppdraget att transformera den då­varande informationsavdelningen till en digital kommunikationsavdelning. Samtidigt går jag kurser i coachning och ledarskapsutveckling, och inser snart att det är i ledar- och processrollen jag trivs och är som bäst.

2016

Jag väljer att säga upp mig och ta ett halvårs paus efter totalt sex roliga och utmanande år på Sveriges Annonsörer. Under de närmsta månaderna väntar bland annat surf i Marocko och Costa Rica, vandring i Patagonien och volontärarbete på en skola i Tanzania. Efter det får vi se vad som händer. Men en sak är säker: jag kommer att arbeta med människors utveckling på ett eller annat sätt.