12 Maj 2011 kl: 00:00

Toppchefernas framgångsrecept

Ingrid Larsby Arvered, Framtidens kvinnliga ledare 2009

Titel: Global inköpschef på Sandvik materials technolog


”Jag har inte tackat nej”

Jag har haft bra chefer som har vågat tro på att jag kan prestera och samtidigt ställt krav på mig. Man ska inte underskatta chefen när man söker jobb – en bra chef banar väg och är någon som ser potentialen innan man själv insett den.

 

Jag har vågat prova saker och ta mig an nya saker utan att vara säker på att jag har kompetensen precis där och då. Jag tror att vi har en stor förmåga att ta till oss och lära oss saker, även efter utbildningen. Jag har inte tackat nej.

 

Jag har uttalat högt vad jag vill. Det är inte så himla lätt för de som ska besluta om de inte vet vad du vill.

 


 

Anna Stenberg, Framtidens kvinnliga ledare 2008 Titel: Då operativ chef på MTG radio, nu grundare och vd för Women executive search.


”Det är viktigt att våga”

Det är viktigt att ha en arbetsgivare som uppmuntrar kvinnligt ledarskap, som fokuserar på resultat och prestation och inte bryr sig så mycket om ålder eller om det är en man eller en kvinna när chefer tillsätts. MTG är jättebra på det, det har varit gynnsamt att jobba där. Och jag har haft bra chefer som trott på mig.

 

Sen är det så klart viktigt att vara resultatorienterad och orädd, att våga tro på sin kompetens, att våga ta sig an saker – och att våga misslyckas. Jag har ju en idrottsbakgrund och har tävlat mycket, det har jag haft nytta av.

 

 

Åsa Keller Wannem, Framtidens kvinnliga ledare 2007

Titel: Vd för Homemaid.


”Man ska ha en förmåga”

– Jag tror att jag är rätt tävlingsinriktad. Jag har försökt ta tillvara de chanser jag har fått och jag har vågat satsa. Sen är ledarskap komplext, man ska gilla det och man ska ha en förmåga. Man kan få väldigt mycket lärdom på vägen, men det är något som också måste finnas i hjärtat. Det har alltid funnits i mitt intresse – vi ska ditåt och vi ska ha med oss alla.

 

 

 

Mingla med framtidens kvinnliga ledare!


Den 17 maj utser Shortcut och Ledarna för femte året i rad Framtidens kvinnliga ledare och du är inbjuden till en spännande helkväll med oss i Stockholm! Ta chansen att mingla med den nya generationens 75 främsta kvinnliga ledare inom näringsliv, offentlig sektor, kultur och politik.

 

Kvällens gala inleds kl. 19 men redan fr.o.m. kl. 17.30 kan du mingla och nätverka med spännande företag och andra Shortcutmedlemmar över ett glas vin.

 

Inträde till galakvällen, samt ett glas vin, är kostnadsfritt för Shortcutmedlemmar.


» LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR!