Tips för ett rikare liv – bokstavligt talat
15 Jun 2018 kl: 00:00

Tips för ett rikare liv – bokstavligt talat

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon

Här ger hon sina bästa tips till en bättre ekonomi och hur du får pengar över till sånt som du verkligen prioriterar.

Fråga dig själv – behöver jag verkligen detta?

– Ofta visualiserar jag värdet av vad jag vill ha i rena pengar på ett bord framför mig. Till exempel nya sängkläder. Vill jag lägga 2 000 kronor på ett nytt påslakan eller vill jag hellre ha 2 000 kronor i min hand? Nästan alltid väljer jag pengarna. ”Jag behöver faktiskt inte det” tänker jag och känner mig lite friare.

Inse att det inte är inkomsterna som gör dig rik

– Det är utgifterna. Genom livet träffar du på många som har hög lön men lever ett fattigt liv. Och tvärtom förstås. En låg lön men ett rikt liv. Det enda som med säkerhet gör dig fattig är att ständigt konsumera minst lika mycket som du tjänar. Stirra dig inte blind på inkomsterna, det viktigaste är faktiskt att du har utgifterna under kontroll.

Vill du också ha mer pengar över varje månad? Då är hallon rätt för dig. Alltid fast pris, alltid billigt och alltid enkelt.

Se upp för semester-impulser

– Semesterresan kan vara en riktig prövning för den som vill stå emot köpimpulser. Man har släppt garden, omdömet är lite grumligare och det allra mesta är ju finare i solsken. Men istället för att släpa med sig dyra och onödiga prylar över halva jorden kan du satsa på en billigare souvenir. Nästan alla turistorter har lokala specialiteter. Om man vill ta med sig något hem som ett minne från resan kan du välja en förbrukningsvara  – som en flaska olivolja eller annan lokal specialitet.

Börja följa ekonomiska personer på Instagram

– Jag har börjat följa riktiga sparexperter på Instagram. De tipsar om bra och billig mat, aktiviteter som är gratis, bjuder på spar-pepp och inspirerar till att göra medvetna val. Följ dem du också – ditt framtida jag kommer att tacka dig!

@sparsamma_mamman: Tipsar om mat och tjänster som sparar pengar.

@msspara: Lägger ut bra tips på veckohandling, delar med sig av månadsbudgetar och spartips.

@portionenundertian: Precis som det låter. Lättlagade, näringsrika recept för under 10 kronor portionen.

@ekonomispecialisten: Både blogg och Instagramkonto. Sparande, investeringar och vardagstips.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon