Test: Vem är du på kontoret?
24 Feb 2014 kl: 00:00

Test: Vem är du på kontoret?

Oavsett om du jobbat på samma arbetsplats ett tag eller om du precis börjat gäller det att ha lite självkännedom. Vem är du egentligen?

[iframe height=”450″ frameborder=”0″ width=”440″ src=”http://www.proprofs.com/quiz-school/widget/v2/?id=26259&bgcolor=&fcolor=&tcolor=” marginheight=”0″ marginwidth=”0″ style=”overflow-x: hidden;” id=”proprofs” name=”proprofs”][/iframe]

Testet är löst baserat på forskaren Farida Rasulzadas totalt tio framtagna rollkaraktärer. I hennes forksning är rollerna främst att betrakta som attityder än som personer, och samma person kan ha flera attityder.

Här är de olika typerna du kan bli:

Kreatören
Drivs av nyfikenhet och har ett starkt ego, tycker definitivt att de egna idéerna är bäst och säger det gärna till alla andra. Kan vara en långsiktig tillgång för ett företag men måste samtidigt ledsagas till att anamma organisationens mål och medel.

Pessimisten
En realist med stort kontrollbehov. Kan sprida negativ energi omkring sig. Säger alltid nej till allt utan att bry sig om  konsekvenserna. Har ändå en viktig funktion för gruppdynamiken och kan i bästa fall provocera folk runt om sig till utveckling och framåtanda.

Kannibalen
Livnär sig på andras idéer och har låg moral. Han eller hon vill gärna synas men har oftast inte drivet i sig själv utan måste leva på eller genom andra. Är makthungrig, vilket bottnar i den bristande tilliten till den egna förmågan.

Diplomaten
Bryter ner barriärer mellan folk redan innan de uppstår. Är väluppfostrad, lyssnar till båda sidor i en konflikt och försöker förstå deras argument. Har ofta höga rättviseideal. Är ett perfekt komplement till Kreatören och kan avstyra konflikter som Kreatören annars skulle ha gett upphov till.

Forskaren
Är en sökare, analytisk, lite av en ensam­varg. Kan ibland bli lite blind av sin egen kunskap. Lyssnar och tar in men kan då och då låta överlägsen. Har lätt att identifiera problem och kan bidra med kunskap, men kan också uppfattas som provokatör med sitt letande
efter brister.

 

 

 

GÖR FLERA TEST:

 

Hyperventilerar du på Ikea, skriker du svordomar åt andra bilister och stampar du otåligt när kassakön blir för lång? Då kan du vara i riskzonen:
Ta reda på om du skulle bli en fantastisk ledare eller en genomrutten chef, eller testa din egen chef!
Introvert eller extrovert? Tänkande eller kännande? Vem är du och vad passar du att jobba som? Testa dig själv!