Tentaångest? Bota den med de här supertipsen!
20 Jan 2017 kl: 00:00

Tentaångest? Bota den med de här supertipsen!

1. Motionera

Baby break a sweat! Motion och träning kan hjälpa mot ångest, oro, sömnbesvär och stress. Dessutom växer hjärnan när vi rör på oss och vi ökar vår minneskapacitet, får lättare att planera och blir bättre på att ta beslut.

via GIPHY

COMV0777_banner_SC_Pengaangest_320x300

2. Byt studiemiljö

Det är lockande att tillbringa hela tentaveckan under täcket. Förneka världen utanför och sjunka längre ner i tillståndet där bristen på personlig hygien och överkonsumtion av Netflix är det enda som existerar. Men när vi kör fast eller känner oss stressade behöver vi nya intryck som hjälper oss att se saker på andra sätt. Så, borsta bort chipssmulorna ur håret och kliv ut genom dörren.

via GIPHY

3. Ta en tupplur mitt på dagen

Okej. Alla vet att de rekommenderade sju till nio timmarna av nattsömn aldrig någonsin sammanfallit med en gigantisk deadline. Men istället för att tejpa ögonlocken efter lunch, unna dig en powernap. Studier visar att personer som sover mitt på dagen känner sig mer kreativa och produktiva efter 15-20 minuters vila.

via GIPHY

COMV0777_banner_SC_Pengaangest_320x300

4. Släpp taget om mobilen

Det må kännas omöjligt att sluta prokrastinera i din rumskompis syrras kusins Instagram-flöde när du vid klockan 02.30 precis nått ner till överfiltrerade selfies från 2011. Skärp dig! Forskning visar att vårt mobilanvändande påverkar våra hjärnor på ett inte alls så tentavänligt sätt. När vi exponeras för ljuset från skärmarna minskar kroppens naturliga sömnhormon och vi blir stressade och får svårare att slappna av.

via GIPHY

5. Haffa en kompis

Genom att diskutera med andra har vi lättare att upptäcka, tolka och analysera problem som vi stöter på. Det kan också vara lättare att minnas saker vi upplever om vi gör det kollektivt. Dessutom är delad tentaångest halverad tentaångest. Det är sen gammalt.

via GIPHY

COMV0777_banner_SC_Pengaangest_320x300