Teknik, smink och qlubbmästeri
9 Jan 2011 kl: 00:00

Teknik, smink och qlubbmästeri

”Att sminka är en hobby. Jag gillar att göra människor fina och jag tycker själv om att vara snygg. Jag har ett eget företag och så, men samtidigt är det inte riktigt någon framtid i det. Det finns för många som håller på. När jag gick på högstadiet ville jag bli frisör. Men det kändes viktigt att ha en bra grund att stå på, på lång sikt. Jag valde till slut att läsa ekonomi på gymnasiet. Visst låter det som om jag var en väldigt förnuftig tonåring? Men jag fick lite hjälp av mamma att komma fram till det där.

Efter gymnasiet fick jag jobb som mobiltelefontestare på Sony Ericsson i Lund. Där fick jag verkligen upp ögonen för teknik och bestämde mig för att läsa ett tekniskt basår på Malmö högskola. Då passade jag samtidigt på att gå en make up-utbildning på kvällstid. Först hade jag vanliga lektioner mellan åtta och fem på dagarna och sen sminkkursen mellan sex och tio på kvällen. Men med lite disciplin klarar man det mesta. Jag fick plugga på bussen när jag åkte mellan kurserna.

Nu läser jag till ingenjör i maskinteknik
med inriktning innovation och design, på KTH i Södertälje. Det är mitt andra år. Jag tycker om att utbilda mig. En utbildning kan ingen ta ifrån mig, vare sig den handlar om teknik eller smink.
Det är rätt skönt här i Södertälje. Vi har ett litet campus med 500 studenter, så man känner igen de flesta. Jag är med i kårstyrelsen också och är qlubbmästare för studentpuben där vi är totalt 17 personer som jobbar. Som qlubbmästare tar jag ansvar och fattar en del beslut. När jag flyttade upp från Skåne kände jag ingen här och ville verkligen engagera mig. Och jag tycker om att ordna fester och att styra upp saker. Qlubbmästeriet är dessutom en sak man kan skriva på cv:t. Sminkningen hjälper mig nog inte att få jobb inom teknikbranschen, men det är något kreativt. Jag kopplar av när jag håller på med det.

I framtiden vill jag jobba på ett stort teknikföretag med koncept och utveckling. Jag vill ha mycket folk kring mig och jag vill jobba med design. Tanken är att jag ska återvända till Sony Ericsson efter examen, jag är tjänstledig men vill gärna gå vidare i min karriär på företaget. Mitt jobb nu är alltså att testa kvalitén på hårdvaran under telefonernas utveckling. Jag åker ner och jobbar en del på lov och helger.

När jag behöver sätta mig ner och rensa tankarna är det skönt att ha bloggen. Jag hinner inte skriva så mycket just nu men tidigare bloggade jag åt en mode- och nöjessajt som heter Freshmagazine. Jag vet att det är många som har fördomar om bloggare. Och visst, mycket av det som skrivs är rätt meningslöst. Men man kan också hitta mycket inspiration och tips. Hur jag hinner med allt? Jag önskar att dygnet hade fler timmar. Som tur är så är jag en planeringsmänniska. Men det krävs också att man har vänner som kan fånga upp en ibland. Det är en så kort period i livet som man kan hålla på med väldigt mycket saker samtidigt. Jag vill passa på.”

 

CAROLINE SCHACK
Ålder: Fyllde just 23 i början av december.
Bor: I Södertälje.
Gör: Läser till civilingenjör i maskinteknik, inriktning innovation och design, på KTH i Söder-tälje. Är utbildad make up-artist med eget företag, testar mobiltelefoner åt Sony Ericsson som extrajobb, plus är qlubbmästare på Campus Telge, det vill säga ansvarar för studenternas bar och för att planera olika sittningar.
Fritid: Sminkar andra, tränar och träffar kompisar.