Tappa inte tugget efter språkresan
13 Mar 2018 kl: 00:00

Tappa inte tugget efter språkresan

Sponsrad artikel i samarbete med ESL – Språkutbildning Utomlands

En språkresa är en perfekt möjlighet att få lära sig och använda ett nytt språk i praktiken – och dessutom en chans att träffa nya människor som du förmodligen aldrig hade kommit i kontakt med annars.

Resan handlar förstås inte bara om språket utan lika mycket om att upptäcka en ny plats. Ta tillfället i akt och åk iväg på utflykter i staden för en djupdykning i landets kultur. Genom att se de lokala smultronställena och upptäcka det bästa just den platsen har att erbjuda skapar du minnen som håller sig kvar länge. Dessutom blir återbesöken betydligt roligare, än om du bara hade varit en turist i staden!

Ett populärt språk som många vill lära sig är spanska och om det finns något land som uppmuntrar till att prata, så är det definitivt Spanien. På Barcelonas eller Madrids livliga gator skapas relationer i en hisnande fart. Språket är relativt enkelt att lära sig och kunskapen öppnar upp för oändliga möjligheter tack vare dess världsomfattande utbredning. Spanska är nämligen världens näst största språk och pratas av över 400 miljoner människor! Städer som Barcelona, Buenos Aires, Madrid, Valencia och Malaga är bara några av de resmål som ESL erbjuder.

Språkresa till Barcelona, Buenos Aires eller Madrid – vad väljer du?

Väl hemma kan det vara svårt att hålla språket vid liv. Ett bra knep för att inte glömma bort dina nyförvärvade språkkunskaper efter resan är att anordna roliga temakvällar. Varför inte planera en spansk afton där du och dina vänner lagar tapas enligt konstens alla regler och enbart pratar spanska under hela middagen – ni kommer garanterat att ha drösvis av minnen från resan som gör att språket flyter på enklare. Eller starta en klubb med vännerna där ni bara ser spansk film, läser spanska böcker eller kanske provar att driva en spansk blogg. Det är inte sällan den psykologiska barriären som hindrar dig från att bli riktigt bra på ett nytt språk – och det faktum att ett språk behöver underhållas för att hjärnan ska komma ihåg det.

Oavsett om det är en mindre paus från vardagen som lockar eller en längre resa där du verkligen grottar in dig i ett nytt land och dess kultur, erbjuder ESL en mängd alternativ. Det går till och med att anpassa språkkursen till den takt du känner passar dig. Läs mer om alla olika språk och alternativ ESL – Språkutbildning Utomlands erbjuder här!

Sponsrad artikel i samarbete med ESL – Språkutbildning Utomlands