10 Jun 2014 kl: 00:00

Talanger växer med Cinnober

I somras förvärvade teknikföretaget Cinnober ett utvecklingsbolag i Umeå som tidigare tillhört en japansk investmentbank. För utvecklaren Magnus Larsson, som var en av 40 medarbetare som bytte arbetsgivare, öppnade Cinnober upp en värld av ­möjligheter – bokstavligt talat.

Hur har första tiden på ­Cinnober varit?
– Bra! Det var några omtumlande första månader och jag är förvånad över hur snabbt jag blev en i gänget på Cinnober­. Jag slogs direkt av hur bra Cinnober är på att involvera alla medarbetare.

Berätta vad du jobbar med!
– Jag är utvecklare av trading- och clearingsystem vilket gör att jag till stor del jobbar i projektform. Jag arbetar även som scrummaster, det innebär att jag håller koll på vad som händer i projektet och är med och planerar vad vårt team ska jobba med. Ibland är jag involverad i projekt mot kund och andra gånger jobbar jag med att utveckla Cinnobers egna produkter. Mitt jobb är mycket tekniskt utmanande och involverar ofta 20 till 30 personer i såväl Sverige som i andra länder eftersom våra kunder ofta befinner sig utomlands.

Blir det mycket resor i jobbet?
– Ja, min höst har till största delen bestått av resor till Stockholm, där Cinnobers huvudkontor ligger. Det finns även stora möjligheter att jobba längre perioder utomlands på plats hos kund, nu har vi medarbetare bland annat i Brasilien och Thailand. Det är något som jag själv kan tänka mig i framtiden och ser som en möjlighet. 

Hur ser karriärmöjlig­heterna ut för dig?
– Cinnober är en platt och prestigelös organisation så för mig handlar det inte om att få en ”bättre” titel utan snarare om att ta mer ansvar i projekten och få ännu mer kontakt med våra kunder. Jag drivs också av möjligheten att kunna ta egna initiativ och att själv få bestämma hur mina arbetsdagar ska se ut.

Kan du ge ett exempel på ett sådant initiativ?
– Ett häftigt projekt som jag varit mycket involverad i är att bygga en egen databas från grunden. Vi behövde en databas med väldigt hög prestanda och då beslutade vi oss för att göra den själv istället för att köpa in en.