4 Mar 2008 kl: 00:00

Sveriges intelligentaste community

När vi började utveckla Shortcuts nya plattform var vårt motto att besökarna ska kunna delta och vara delaktiga i innehållet i avsevärt större utsträckning än tidigare. Kulturen i Shortcutnätverket har alltid kretsat kring devisen ”Ge för att få”, och den har vi fortsatt att ta fasta på när vi utvecklat funktion och design.

Styrkan i Shortcut har alltid varit den kunskaps- och idéhöjd som har funnits i nätverket. I en tid då generiska sociala nätverk växer upp som svampar ur jorden – och kollapsar efter hand – har Shortcut utvecklats genom vår starka medlemsbas, vår kontext och vår spännande identitet.

Shortcut är helt enkelt Sveriges intelligentaste community.

Shortcut har ända sedan starten 1999 växt fram som en hybrid mellan ett traditionellt media (magasinet), ett lite modernare onlinemedia samt vår webbcommunity. När allt fler medier vill utveckla sina funktioner för läsardeltagande går Shortcut ytterligare ett steg längre och lanserar en medieplattform som helt kretsar kring det sociala nätverket.

Shortcut är och kommer alltid att vara en källa för kunskap, idéer, inspiration och kontakter. Med vår nya sajt blir alla våra medlemmar sin egen redaktör med möjlighet att skriva själv i Kunskapsbanken, diskutera i forum, starta och driva egna intresseklubbar, bjuda in och ta kontakt med andra i nätverket, kommentera och följa andra medlemmars artiklar och inlägg, lägga upp egna bilder, bjuda in till egna events, blogga på sin egen presentationssida, ge och få rekommendationer och så vidare…

Basen i nya Shortcut är som på de flesta moderna communitys en tvådelad egen profilsida: En privat del där du lägger upp din egen information, sorterar dina kontakter, får notifieringar och ser aktuella händelser som rör dig, samt en publik sida där andra medlemmar kan se dig, din presentation, dina kontakter samt det innehåll du har varit med och skapat på Shortcut såsom din blogg, dina artiklar etcetera.

För att läsa mer om vilka funktioner som är nyheter i nästa version av Shortcut kan du smygkika här.

Ett tecken i tiden: När Shortcut magasin föddes för snart tio år sedan var förebilden amerikanska tidskriften Fast Company. Det är den på flera sätt fortfarande. Därför är det extra intressant att just Fast Company för mindre än en månad sedan lanserade sin nya community som liksom Shortcut sammanför den traditionella medieplattformen med communityn.

Okej, vi hörs!