Svenskar utsedda till årets unga globala ledare
23 Mar 2017 kl: 00:00

Svenskar utsedda till årets unga globala ledare

Young Global Leaders är ett nätverk skapat av World Economic Forum, som varje år väljer ut 100 unga ledare under 40 år från hela världen. Ett av kriterierna är att de genom sitt innovativa arbete bidrar till att skapa en bättre värld.

Senast en svensk valdes ut till utmärkelsen var 2014, nämligen H&M:s vd Karl-Johan Persson. Men i år är det alltså två svenskar som tar plats på listan: Claudia Olsson (grundare och vd för Exponential) och Nina Rawal (Industrifondens Head of Life Science)

– Det är en stor ära att bli utsedd till Young Global Leader och jag ser fram emot att arbeta med de många inspirerande människor som finns inom WEF:s nätverk för att fortsätta göra skillnad i världen, säger Claudia Olsson i ett pressmeddelande.

Hennes företag, Exponential, arbetar bland annat med att hjälp andra företag med digitala ledarskapsutmaningar.

Nina Rawal är ansvarig för investeringsteamet inom life science på Industrifonden.

– Young Global Leaders samlar inspirerande personer från hela världen med den gemensamma nämnaren att vilka göra skillnad på global nivå. Dessutom anses det vara ett av världens bästa ledarskapsprogram, så givetvis är det en stor ära för mig att bli utvald, säger Nina Rawl i ett pressmeddelande.

Tidigare Young Global Leaders är bland andra Mark Zuckerberg (Facebook), Daniel Ek (Spotify) och Cristina Stenbeck (Kinnevik).