Svensk Slack utmanare vill förbättra gruppkommunikation
31 Maj 2019 kl: 00:00

Svensk Slack utmanare vill förbättra gruppkommunikation

Konstanta notiser och att ständigt vara uppkopplad är en stressfaktor. Svenska ”Leader Island” släppte nyligen en ny lösning. Shortcut pratade med grundarna Christian Löfvendahl & Sebastian Stern om framtiden inom internkommunikation:

 

Tänk Gamification

Leader Island fokuserar på stora företags och nätverksgrupper som behöver hög relevans och få distraktioner när de kommunicerar. Det skall vara enkelt att hitta och dela information och med våra gamification triggers så kan vi öka content relevansen för våra användare. Vi tycker att så fort en Slack grupp får mer än 100 användare så blir det rörigt.

White label – stärk ert brand och sluta låna andras

Vi tror att framtidens verktyg måste vara personliga och anpassade för att användare skall vara engagerade. Dessutom måste man tänka på de personer som driver grupper och community och göra det enkelt för dessa personer så att de kan utveckla sitt varumärke och nå sina mottagare bättre. Därför har vi valt att erbjuda användare möjligheten att addera sina logotyper, färger, taggar och vi erbjuder även ett admin gränssnitt vilket inte Slack har.

Eventfunktion saknades

Våra användare medverkar på flertalet event varje år och därför valde vi att addera en eventfunktion vilket inte erbjuds av Slack. Vi ser event som en hygienfaktor hos våra användare! Dessutom har vi funktioner som statistik, leaderboard och en extra ”egen feed” som bara visar den content som du som användare väljer att följa.

Våra mest populära grupper som användare skapar på Leader Island är studentgrupper, medarbetargrupper, kundgrupper, alumnigrupper, branschgrupper, medlemsgrupper & nätverksgrupper.

För mer information, se deras press release här!