Svårslagen gemenskap med internationell prägel
21 Mar 2018 kl: 00:00

Svårslagen gemenskap med internationell prägel

Precis som sina tusen Accenture-kollegor spenderar Sandra Ly de flesta av sina arbetsdagar på plats ute hos kund. Just nu arbetar hon tillsammans med sitt team i ett kunduppdrag där de implementerar en telekomlösning av Oracle, som Accenture är samarbetspartner till.

Vad lockade dig till Accenture?

– Jag kom i kontakt med Accenture för första gången när jag studerade utomlands ett år i Australien. Jag träffade en tjej som jobbade på Accenture Technology och blev nyfiken på verksamheten. När jag sedan kollade upp Accenture här hemma i Sverige upptäckte jag att det var ett stort företag, vilket öppnar upp för att jobba hos högprofilerade kunder. Storleken och de globala möjligheterna lockade mig till att söka och för två och ett halvt år sedan började jag här. I mitt team här i Stockholm jobbar jag främst med personer från England, Frankrike och Indien, så vardagen är väldigt internationell.

Hur har du utvecklats i din yrkesroll sedan du började?

– Sedan jag började har min roll förändrats mycket, från att jobba med kravinsamling och se till att systemet som implementeras uppfyller dessa krav, till att leda ett eget team. Inom Accenture finns många sätt att utvecklas, inte minst genom att du snabbt får mer ansvar i ett tidigt skede om du vill ha det. Dessutom har jag en fantastisk career counselor som ger mig kontinuerlig input och feedback. Inom Accenture är vi generellt väldigt bra på att ge varandra feedback och hitta varje individs styrkor.

”Det är lätt att driva igenom olika förslag och idéer.”

När du skryter om Accenture, vad säger du då?

– Gemenskapen som finns här är väldigt svårslagen. Du får direkt ett globalt nätverk av duktiga kollegor, och att få jobba med personer av olika nationaliteter och kulturer är väldigt utvecklande. Här finns också många olika nätverk som medarbetare driver vid sidan av sina kunduppdrag. Det finns bland annat sportföreningar, kvinnliga nätverk och volontärarbete. På Accenture är det oftast väldigt lätt att driva igenom olika förslag och idéer, den kulturen uppskattar jag mycket. Jag själv var med och startade upp ett nätverk där erfarna nyanställda inom Accenture Technology ges möjligheten att träffas och knyta kontakter med varandra. Nu driver jag detta nätverk framåt, vilket jag tycker är väldigt kul.

Berätta om en höjdpunkt på jobbet!

– Det var när jag i höstas fick stå på en konferens och inför 300 personer berätta om nätverket jag startade. Det var en häftig upplevelse och känsla att berätta om det inför så många kollegor.