Svär och stöka ner – det är smart
11 Okt 2016 kl: 00:00

Svär och stöka ner – det är smart

Tänk dig en smart person. Kanske dyker det upp en bild av en vältalig person med ett ordnat yttre och morgonpigga ögon? Tänk om. Det uppmanar Business Insider. Låt oss förklara lite närmare. 

Intelligenta personer använder mer svärord

Vad fan, kan det stämma? En studie i ämnet hävdar faktiskt det. Resultatet av studien visade att personer som kunde nämna flest svordomar inom en minut fick högre resultat på IQ-test.

via GIPHY

Studien konstaterade att ett rikt vokabulär av svordomar är ett tecken på retorisk styrka snarare än ett sätt att försöka dölja språkbristningar.

Smarta personer är nattugglor

Gillar du, liksom Obama, att vara uppe sent på kvällen? Grattis, det här kan också vara ett tecken på att du är intelligent!

Nattugglor + högt IQ = sant, menar forskare. Så ha inte dåligt samvete när du kryllar av kreativitet 01.00 ­– omfamna det!

Ett stökigt skrivbord och intelligens går hand i hand

Många kanske får panik av de stora pappershögarna och urdruckna kaffemuggarna som trängs på bordet. Det kanske inte ser så trevligt ut, men det är smart.

En studie vid universitetet i Minnesota föreslår att stökiga skrivbord hos genier är kopplat till deras intelligens. De är helt enkelt för upptagna med att vara smarta – och har inte tid för att städa och organisera saker i mappar!

Allt du lärt dig – fast tvärtom

Fick du med alla tre? Svära, stanna uppe sent, städa inte. Typ allt du lärt dig under din uppväxt – fast tvärtom.

Källa: Business Insider.