14 Nov 2012 kl: 00:00

Supertyckarna: ”Det här gillar vi just nu”

 

Kakan Hermansson 

Komiker med egen humortalkshow på SVT. Är också dj, klubb­arrangör, Konstfackstudent och sidekick i PP3 i P3.

 

Vad får dig att bli på bra humör i höstmörkret?

− Jag gillar hösten. Då är jag oftast så trött på värmen och behöver vila. Jag brukar jobba lika mycket som vanligt, och titta på lika mycket film som vanligt. Men sen måste jag också resa någonstans, kanske varmt och med någon jag älskar.

 

Vilken ny pryl eller ny forskning får dig att gå i spinn och tappa andan lite?

− Alltså, jag är fortfarande imponerad av el, och av internet. Och av musik, det är den bästa uppfinningen. Jag blir chockad varje gång någon gör en ny låt som jag vill dö för.

 

Vad kommer du att grotta ner dig i under hösten?

− Svenska Game of thrones, såklart. Men jag tror även att tiden är inne för samtliga Real housewives-serier, till exempel Shahs of sunset.

 

Om du gjorde en egen podcast varje vecka − vad skulle den handla om?

− Kvinnor, kvinnor och åter kvinnor. Om allt vi gör, hur och varför. Preach!

 

 

Leo Razzak

Eldsjäl på Fryshuset i Stockholm som föreläser om frågor som rör mångfald, ungdomsproblematik och identitet.

 

Vad får dig att bli på bra humör i höstmörkret?

− Ärligt talat, inget. Eller jo. En långsemester i solen.

 

Vilken ny pryl eller ny forskning får dig att gå i spinn och tappa andan lite?

− Den nya godkända flygande bilen Transition skulle jag inte banga på. Sen tycker jag att den där nanosprejen som gör grejer vatten-avisande är så grym!

 

Vilken ny pryl eller ny forskning får dig att gå i spinn och tappa andan lite?

− Jag kommer att jobba på med mina projekt och chilla i dimman fram tills att vintersemestern knackar på dörren. Slaktar väl ett par HBO-serier också.

 

Om du gjorde en egen podcast varje vecka − vad skulle den handla om?

− Jag har tänkt på det där ett tag. Om jag hade tid skulle jag gärna spela lite musik och snacka lite skit om filosofi. Jag gillar Filosofiska rummet på P1, men det blir lite för nördigt ibland. Jag skulle nog köra något i stil med ”dagens moraliska dilemma”.

 

 

Carolina Neurath

Journalist på Svenska dagbladet som skakade om hela Ekonomi­sverige med sin bok Den stora bankhärvan.

 

Vad får dig att bli på bra humör i höstmörkret?

– Jag är helt såld på Tankesmedjan i P3, ett vansinnigt kul satirprogram. I vintras lyssnade jag på varje podavsnitt. Under sommaren missade jag några avsnitt, men jag försöker lyssna ikapp det under långa bilresor.

 

Vilken ny pryl eller ny forskning får dig att gå i spinn och tappa andan lite?

– Är inget prylfreak. Men jag gillade vårt experiment på Svd.se när en GPS sattes på en cykel som stals, och läsarna kunde följa den stulna cykeln genom stan på en karta.

 

Vad kommer du att grotta ner dig i under hösten?

– Jag är nog en av få som inte gillar serier. Jag ska grotta i spännande dokumentärer i stället, helst om företagskatastrofer. Skulle gärna se fler som påminner om Enron: The smartest guys in the room – en riktigt bra dokumentär om Enronskandalen.

 

Om du gjorde en egen podcast varje vecka − vad skulle den handla om?

– Bråkar redan på min blogg med finanshöjdare och börsbolagschefer. Det ligger mig för varmt om hjärtat för att släppa. Men jag skulle även ge en känga till slaktindustrin, minkfarmar och chefer som ger kvinnor lägre lön än män. Listan kan göras lång.

 

 

Martin GrauersMartin Grauers

Chief culture officer på e-handelsföretaget Klarna. Blev 2011 korad till landets mest inspirerande medarbetare.

 

Vad får dig att bli på bra humör i höstmörkret?

− Mina kollegor gör att varje måndag känns som en fredag oavsett vilken årstid det är. Andra saker som underlättar är nya, bra tv-serier att följa och minst en resa till varmare breddgrader.

 

Vilken ny pryl eller ny forskning får dig att gå i spinn och tappa andan lite?

− Jag blir otroligt glad och stolt över alla bärkraftiga idéer som har kommit fram i Sverige under de senaste åren. Allt från Skype och Spotify, till mitt eget kära Klarna. För första gången på länge känns det som att Sverige faktiskt kan producera minst ett nytt Ikea eller H&M den närmaste framtiden.

 

Vad kommer du att grotta ner dig i under hösten?

− Jag kommer att sitta som nitad framför Veckans brott med Leif GW Persson. Hans ärlighet och självironi kan göra vilket kriminalfall som helst spännande.

 

Om du gjorde en egen podcast varje vecka − vad skulle den handla om?

− Vikten av mer långsiktigt tänkande och hållbara beslut inom både näringsliv och offentlig sektor. Det är alldeles för mycket kortsiktigt agerande, och det förstör våra möjligheter att bygga riktigt bra saker inför framtiden.