Superentreprenörens 5 bästa tips
14 Nov 2013 kl: 00:00

Superentreprenörens 5 bästa tips

Nyligen startade han en ­välgörenhetsorganisation med insamlingskonto. Den ska med hjälp av en utvald styrelse från olika ­branscher, bland annat filmbranschen, mode­industrin, näringslivet och politiken, leverera ­förnödenheter till behövande i länder som drabbats av krig, naturkatastrofer, fattigdom och svält.

 

Men Michel Issa äger också familjeföretaget Cykelgrossisten, kursgården Kenoro Camp och konferensanläggningen Safirdruvan. Utöver det är han ambassadör för Hungerprojektet som verkar för att hjälpa människor i hungersnöd, och är grundare av en internationell välgörenhetsorganisation som har byggt barn- och sjukhem i Egypten, Indien och Libanon. Han föreläser även om entreprenörskap och jobbar heltid som konsult inom folkbildning.

 

Michel är alltså inte helt obekant med förmågan att starta upp något från grunden. Här ger han sina bästa tips!

 

1. Nätverka

”Knyt kontakter och för ett register över varje person du möter. Nätverk är en mycket viktig del i företagandet som bör användas klokt, för genom nätverk kommer du att förbättra dina karriärmöjligheter.”

 

 

2. Fokusera

”Som ny entreprenör vill man hoppa på varje möjlighet som dyker upp. Man måste vara försiktig med vad man väljer. Var tydlig med vad du verkligen vill göra. Skäms inte för dina innersta drömmar. Hitta dem, utforska dem, expandera dem, följ dem och börja leva dem. Från dina mest passionerade önskningar kommer dina mest värdefulla bidrag.”

 

 

3. Hjälp andra

”Jag brukar säga att ju mer du ger, desto mer får du. Därför brinner jag för att hjälpa andra. Hjälp när du är glad. Hjälp när du är trött, och även utan att förvänta dig något i gengäld. Det är då du kommer att få tillbaka.”

 

 

4. Entreprenörskap är en resa, inte en destination

”Som en entreprenör ska du lära dig att älska resan. Njut av långsamma, stadiga rörelser mot dina drömmars mål.”

 

 

5. Var försiktig med vem du umgås med

”Om du omger dig med människor som alltid klagar och oroar sig kommer det att smitta av sig på dig. Låt inte dröm­stjälarna förvandla din dröm till en mardröm, utan omge dig med människor som stöder och uppmuntrar.”

 

Läs också:

Intervju med Michel Issa: ”Viktigt att dela med sig”