”Studenter törstar efter verkliga projekt”
8 Dec 2014 kl: 00:00

”Studenter törstar efter verkliga projekt”

>> Tillbaka till Uppstickarlistan 

Grattis, hur känns det?
Markus:
– Framför allt ger det välförtjänt cred till våra studentmedarbetare och innovativa företagspartners. De är uppstickare som vågar testa nya sätt att samarbeta och vi ser fram emot ett 2015 med ett gäng spännande nyheter.

Berätta om Sustainergies!
Simon:
– Det är en fantastisk karriärsplattform som är gratis och öppen för alla studenter oavsett inriktning. För de som är med i nätverket finns det tävlingar, mentorskapsprogram, workshops, verkliga uppdrag och jobb, som alla på något sätt kopplar an till hållbarhet. Det handlar egentligen om att hitta sin egen karriärsväg och då tror vi att det är viktigt att bygga upp kompetenser, nätverk och arbetslivserfarenheter under studietiden.

Varför har det blivit så populärt?
Markus:
– För att studenter törstar efter verkliga projekt och möjligheter att göra skillnad. Samtidigt skapar det stor affärsnytta för företagen. Så det är en win-win och hållbarhet kommer att fortsätta växa i betydelse både i samhället och för karriären. Just nu pågår bland annat vår casetävling tillsammans med NCC och SJ där 25 000 kr ligger i potten och i fredags fick 54 studenter extrajobb som hållbarhetscoacher på Nordic Choice Hotels.

Vad har inspirerat er under året?
Simon:
– Vi blir inspirerade av hur organisationen har utvecklats. Idag arbetar ungefär 30 studentprojektledare med oss och vi backas upp av några av landets främsta ledare och hållbarhetsprofiler. Dessutom får vi hela tiden positiv feedback från både studenter och näringsliv som älskar det vi gör.

Om uppstickarna

Simon Werbart Flato

Ålder: 29 år.
Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi vid Stockholms universitet och masterutbildning i Hållbart Företagande vid Stockholm Resilience Center.

Markus Danell

Ålder: 27 år.
Utbildning: Master- och kandidatexamen i Management från Handelshögskolan i Stockholm samt påbyggande studier i hållbarhet, biologi och juridik.