24 Nov 2011 kl: 00:00

Sträck på ryggen och nå framgång i karriären

Bakom hållningsaccessoaren Posture står Emma Pihl, framgångsrik entreprenör, föreläsare, författare och Shortcuts egen livscoach.

− Det är konstigt att hållning inte har fått mer fokus i vår karriär. Det är ju det första vi ser och påverkar vår bild av personer, på så väl möten som jobbintervjuer, säger hon.

 

När Emmas sambo bröt nyckelbenet fick han en rehab-sele som hjälpte honom att dra bak axlarna. Emma hade aldrig märkt att han haft taskig hållning förut, men plötsligt blev den mycket snyggare.
− Det ville jag också ha! Jag började låna hans sele för att ha på föreläsningar och möten. Men den var ful och obekväm och jag kände mig som ett offer.

 

Emma scannade av marknaden utan att hitta någon som hon ville ha på sig. Så hon bestämde sig för att skapa en själv.Och hon menar att den är perfekt att ha på jobbet.

 

Brukar du komma på dig själv med att säcka med ryggen framför datorskärmen eller på långa möten? Då är du varken ensam eller konstig − det är helt enkelt bekvämast. Posture hjälper dig att hålla tillbaka axlarna och sträcka ut bröstet, berättar Emma. På köpet får man mer luft i lungorna och orkar mer. En bättre hållning är dessutom förtroendeingivande, och fungerar som ett visuellt visitkort, menar hon.

− Jag är i Göteborg och har föreläsningar i dag, och den är perfekt att ha på scen. Samtidigt är jag delvis föräldraledig och den är också bra att ha när jag bär runt på mitt barn. Och självklart när jag sitter länge framför datorn.

 

När man använder en Posture kommer muskelgrupper man inte brukar använda att få jobba. Så i början kan man få träningsvärk och bli trött, men Emma intygar att den är bekväm att ha på sig. Har man den under en kavaj eller kofta syns den inte.
– Vi har samtidigt velat göra den snygg. De flesta känner sig tuffa när de har den, och tycker att den påminner om ett pistolhölster. Man ser pampig ut och skickar en signal om att man är mån om sin kropp. Vi värdesätter yta och skönhet och lägger pengar på smink, krämer, dyra kläder och kirurgi. Men vår hållning glöms bort, det vill jag ändra på.

 

 

Nu kan du vinna en egen Posture
För att tävla behöver du bara svara på frågan nedan och skriva en motivering till varför just du vill ha en Posture.

 

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till vinnarna! Kolla in fler tävlingar på shortcut.nu/tavling

 

Ställ en fråga till Emma i vår expertpanel

Emma svarar på frågor om karriär, livet, dig själv och utmaningar med dig själv, din självkänsla, viljan att lyckas, dina relationer och hur du kan vara ditt bästa du samt frågeställningar kring val du står inför.

 

Ställ en fråga till Emma och läs hennes svar till andra här!