30 Sep 2009 kl: 00:00

Största misstagen på Wikipedia

På internetuppslagsverket Wikipedia kan vem som helst redigera information, vilket resulterat i en hel del galna artiklar. PC för Alla har listat de knasigaste felaktigheter som publicerats:

1. Att den brittiska sångaren Robbie Williams tjänar sitt levebröd på att äta husdjur, helst i brittiska pubar. Enligt PC för Alla kritiserades Wikipedia för faktafel då många hävdade att det inte rörde sig om pubar.

2. Att Tony Blair hade idolposters på Hitler i sitt pojkrum och att hans mellannamn är Whoop-de Doo.

3. Att David Beckham var målvakt i det kinesiska landslaget under 1700-talet.

4. Att den gamla grekiska filosofen Platon var en väderhallåa på Hawaii som skriver för tidningen Cosmo Girl.

5. Skådespelerskan Jane Fondas biografi raderas helt en gång och ersattes med texten ”Hon har vunnit en Oscar och äger en hund”.

6. Att tonårsidolen Miley Cyrus dött i en bilolycka.

7. Att Ernest Hemingways fackbok med den engelska titeln Death in the Afternoon (Döden på eftermiddagen) – en faktabok om ceremonier och traditioner inom spansk tjurfäktning – handlade om ceremonier och traditioner bland spanska prostituerade.

8. Att Nancy Pelosi, talman i USAs representanthus, skulle vara av italiensk härkomst – och att italienare dricker blod från barn.

9. Att den brittiska tv-kändisen och trädgårdsmästaren Alan Titchmarsh hade gett ut en ny version av den gamla indiska sexhandboken Kama Sutra.

Källa: PC för Alla http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.254681/har-ar-de-10-storsta-missarna-pa-wikipedia