10 Jun 2014 kl: 00:00

Stor spännvidd hos LRF Konsult

LRF Konsult är Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag. Marina Carlsson är kontorschef för västra Skaraborg och tror sig veta hemligheten bakom företagets stigande popularitet bland unga ekonomer.

Berätta om ditt jobb!
– Som kontorschef med ansvar för tre olika orter är mitt jobb väldigt varierande. Då mina duktiga ekonomer i princip är helt självgående lägger jag största delen av min tid på att leda och fördela våra resurser. Jag har även egna kunder och ansvarar givetvis för marknadsfrågor och att stämma av när vi får in nya kunder.

Vad lockade dig till LRF Konsult?

– Jag började här 2006 på en tjänst som utåtriktad redovisningsekonom där jag fick möjlighet att ­kombinera ekonomi med marknadsföring. Jag tycker det är väldigt kul att träffa nya människor och det tror jag är en nödvändighet på LRF Konsult. Vi jobbar nära våra kunder och det är viktigt att du gillar människor lika mycket som du gillar ekonomi. Vår vision är att det ska vara lätt att vara företagare och då många av våra kunder finns inom den gröna näringen känner jag en stolthet över att vi är med och bidrar till ett hållbart samhälle. LRF Konsult är inget företag som hamnar på löpsedlarna, vi har sunda värderingar som jag kan stå för.

Vad får LRF Konsult att sticka ut bland ­konkurrenterna?
– Vi är stora på de mindre orterna och är ett stort professionellt företag extremt nära marknaden och våra kunder. Här finns lång erfarenhet att lära av och vi jobbar mycket med att coacha varandra. För det tar många år att blir riktigt duktig och växa in i rollen som rådgivare då alla kunder är unika. Du måste kunna möta både personer och företag med olika förutsättningar. Det är en gammal myt att vi bara arbetar med kunder inom skogs- och lantbruksnäringen: vi arbetar med allt från frisörer till åkerier och stora miljonföretag. Lantbrukarnas Riksförbund är starka ägare vilket präglar vår organisation: LRF Konsult är en professionell, stabil och modern arbetsgivare som ligger i framkant när det gäller teknik och personalfrågor. Vi är väldigt bra på att anpassa oss efter den anställde och vise versa. Här gäller frihet under ansvar och det är resultatet som räknas.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?
– Vill du vara med och driva LRF Konsult framåt så finns det enormt goda utvecklingsmöjligheter. Vi har en platt organisation och är duktiga på att ta vara på våra medarbetares intressen och styrkor.  Brinner du för något finns alla möjligheter att forma din egen väg. På LRF Konsult ser vi det inte som att du är färdig bara för att du har din examen, vi erbjuder väldigt goda möjligheter till att prova på nya områden och kompetensutvecklas. Här månar vi om individens utveckling från dag ett – på LRF Konsult behöver du inte ha en viss roll för att få ta stort ansvar.