10 Jun 2014 kl: 00:00

Stark entreprenörsanda på Bravida

Christian Wingård har alltid varit intresserad av kopplingen mellan teknik och ekonomi. Han började på installations- och serviceföretaget Bravida som marknadsingenjör 2007 och jobbar i dag som Key Account Manager, ett omväxlande arbete som tar honom till många olika miljöer.

 
Berätta om din roll!
– Mitt uppdrag är att vårda relationen med våra kunder och se till att vi utför projekten enligt avtal och efter deras önskemål. Att kunderna finns över hela landet gör att jag kan befinna mig i Stockholm ena dagen och i Nässjö nästa. Det är väldigt omväxlande och en stor utmaning att analysera vilka behov som finns för fastigheter i olika delar av landet.
 
Hur skulle du beskriva Bravida som arbetsgivare?
– Bravida är en perfekt arbetsplats för den som är driven och vill utvecklas. Beslutsvägarna är korta och det finns en stark entreprenörsanda. Om en medarbetare har en bra affärsidé så brukar det inte vara några problem att driva igenom den.
 
Vad finns det för utvecklingsmöjligheter hos er?
– Det finns många olika segment att jobba inom. Förutom mitt område kan man satsa på exempelvis energieffektivisering eller specialisera sig inom det teknikområde man är intresserad av och genom att bli projektledare eller konstruktör. Om man är intresserad av ledarskap kan man satsa på att bli avdelningschef eller regionchef. Bravida finns på 150 orter i Skandinavien, vilket gör att det finns mängder av projekt i olika delar av landet. Just nu bygger vi exempelvis en serverhall åt Facebook i Luleå. Det är ett stort projekt där medarbetare från flera olika delar av landet är involverade.
 
När var du senast stolt över din arbetsinsats?
– Jag är alltid stolt när vi lyckas lösa ett problem för en kund så att kunden tryggt kan fokusera på sin verksamhet. Det gör mig också stolt när vi får ansvaret för riktigt stora projekt, som exempelvis när vi under 2010 till 2012 skötte ny- och ombyggnaden av Hotel Post i Göteborg. Det var ett arbete som fick mycket uppmärksamhet, och där 100 medarbetare deltog. Att vi är ett stort, rikstäckande företag gör att vi kan få riktigt spännande och utmanande uppdrag.