2 Sep 2011 kl: 00:00

Spännande vändning i Karriärtävlingen – här är vår nya vinnare

Efter att ha sökt över 200 jobb och varit den eviga vikarien fick Johanna äntligen sitt drömjobb efter att ha varit arbetssökande över sommaren. I samma veva röstades hon även fram som en av de två vinnarna i Shortcuts Karriärtävling. Tyvärr blev det svårt för henne att genomföra Karriärmakeovern med den insats hennes nya jobb behöver.
– Mitt nya jobb tar all tid och fokus så tyvärr kommer inte jag att hinna med att genomgå karriärmakeovern under 60 dagar. Det känns självklart trist men jag är samtidigt så himla glad för mitt nya jobb så det känns kul att kunna ge 100%. Så därför är det bättre att låta den här chansen och karriärmakeovern gå till någon som bättre behöver den! skriver hon i sitt sista blogginlägg.

 

Därför lämnar hon över karriärcoachingen, utbildningarna, CV-granskningen med mera till en annan finalist i tävlingen: Frida.

– Nu händer det saker i en väldig fart! Jag gladdes åt Johannas plats och hade inte funderat så mycket mer på det. Så fick jag ett samtal under gårdagen att jag var med. Nu känns det spännande, och lite omtumlande! kommenterar Frida vändningen.

 

Ensamstående mamma till 4-åriga tvillingar

Frida är it-strategen som har tappat bort sin egen strategi. Hon är ensamstående tvillingmamma och mentor åt en ung civilingenjör på sin fritid, och den egna tiden är knapp.

”Trots att jag alltid varit intresserad av min egen utveckling har jag det senaste året inte prioriterat den och känner nu att jag verkligen skulle vilja ha en nytändning. Som ensamstående med 4-åriga tvillingar blir det inte alltid den framtida karriären som får mest fokus när arbetsdagen är slut.” skrev hon i sin presentation i tävlingen.

 

Frida beskriver sitt största karriärproblem som att hon har fastnat och inte vet vilket hennes nästa steg är, eller hur hon ska ta sig dig dit.
– Jag står fast på steg 0; att ens komma på vad jag vill söka och vad jag skulle passa för. Jag hoppas att karriärcoachingen ska hjälpa mig att få ordning på mina tankar. Det är svårt att landa drömjobbet på så kort tid. Men jag hoppas att jag framförallt ska förstå vad mitt drömjobb just nu är, och hur jag kan nå dit.

 

 

 

Frida – 3 SNABBA:

Hur ska du fira detta?
– Det blir inte så mycket firande nu, utan jag ska se till att börja boka in de olika delarna i själva Karriärmakeovern. Jag vill få ut så mycket som möjligt av detta!

 

Vad ser du mest fram emot?
– Karriärcoachningen, så jag kan få hjälp att få ordning på mina tankar. Men kanske också stylingen så jag kan få ordning på mig själv.

 

Vad har du för dold talang?

– På lediga stunder renoverar jag köket i mitt 1700-tals-hus, och kan nu allt om pärlspont, linoljefärg och elastiskt spackel till spegeldörrar.

 

» Här kan du läsa mer om Frida och se hennes film

» Besök Fridas medlemssida på Shortcut!