10 Jun 2014 kl: 00:00

Spännande uppdrag på Lernia

Som nyexad ville Ida Ohlin få chansen att bredda sig och prova på olika områden. I dag är hon Lerniakonsult och sitter som projektkoordinator på Volvo Penta i Göteborg.

Vad lockade dig till Lernia?
– Jag kontaktade olika konsultfirmor och fastnade för Lernias träffsäkerhet och det faktum att de var i färd med att utveckla sin teknikavdelning. Jag fick väldigt bra kontakt med min nuvarande chef och kände också att det var en lättsam, skön stämning med högt i tak. Jag upplever Lernia som en lyhörd uppdragsgivare som lyckades känna in vad jag skulle kunna passa för. Det enda jag visste var att jag ville jobba med produktutveckling och Lernia lyckades matcha rätt på första försöket. En orsak till att jag tror att många stannar länge på Lernia är att du helt enkelt alltid erbjuds spännande uppdrag.

Hur kan en dag på jobbet se ut?
– Jag är uthyrd till Volvo Penta som utvecklar båtmotorer, industrimotorer och drev. Som projektkoordinator fungerar jag som ett stöd till projektledarna och den enande länken mellan produktutvecklarna, inköp och testavdelning. Det är ett väldigt varierande jobb och jag har stor frihet att lägga upp mitt arbete som jag vill. På morgonen är vi kanske ute i testanläggningen medan jag efter lunch har ett möte med inköp för att se till att testmaterialet finns på plats i tid. Det är oerhört kul och utvecklande och jag växer in i min roll och får ta allt bredare ansvar för varje dag som går.

Vad är ni riktigt bra på i er organisation?
– Lernia är väldigt duktiga på att presentera olika utvecklingsvägar för sina konsulter, vilket är extra viktigt för dig som är nyexad och faktiskt inte vet så mycket om företagen i din bransch. Jag har också väldigt bra stöttning från min konsultchef och vi har även regelbundna kontorsträffar där vi kan ta del av varandras erfarenheter och bolla idéer och problem. Trots att jag sitter ute hos kund har vi en oerhört bra sammanhållning inom Lernia. Vi har en varm stämning som gör att jag trivs!