Sommarstäda ditt cv med expertens hjälp
18 Jun 2013 kl: 00:00

Sommarstäda ditt cv med expertens hjälp

Shortcuts cv-expert Charlotte Ulvros från  StepStone går med jämna mellanrum igenom jobbansökningar och cv:n som som ni läsare skickar in.

 

Här har vi samlat tre stycken som får representera olika problem som drabbar den som söker jobb. Perfekt att lära sig av nu när det är dags att sommarstäda cv:t!

 

1. Kopiera inte inledningen – Fredriks ansökan tappar en del när det gäller att lyfta fram personlighet och ambition. Att framstå som professionell och intressant är av största vikt när du söker jobb, så lär av hans misstag och förtjänster här!

 

2. Visa ditt självförtroende – Nadja är både produktiv och erfaren men hon lyckas inte visa på den kreativitet och det självförtroende som ansökan kräver för att väcka arbetsgivarens intresse. Se hur man kan göra för att nå fram!

 

3. Bra att ta upp löpningen – Henrik har ett annorlunda upplägg på sitt följebrev som är tilltalande, men det måste struktureras om. Charlotte Ulvskog vet hur.

 

CV-EXPERTEN

Charlotte Ulvros är marknadschef på jobbsajten StepStone och vår cv-expert. Hon är utbildad i USA och har arbetat som chef och ledare de senaste tolv åren.

 

SÅ FÅR DU DITT CV GRANSKAT

Behöver du fila lite på formuleringarna eller är osäker på om din jobbansökan håller? Skicka ditt cv och brev till cv-akuten! Varje år väljer Shortcut ut ett antal cv:n och personliga brev för en professionell, kostnadsfri granskning av vår expert. Ta chansen att få 100 procent ärlig feedback på ditt viktigaste redskap i jobbsökandet.

GÖR SÅ HÄR:
Skicka in CV och brev till redaktion@shortcut.nu. Ange gärna om det är något speciellt du behöver hjälp med. Bifoga också gärna en annons för det sökta jobbet, så blir granskningen mer relevant. Granskningen är helt gratis för dig och publiceras sedan anonymiserat i våra magasin och på webben.