10 Jun 2014 kl: 00:00

Som konsult på Volvo IT får du både trygghet och utmaningar

När jag pratar med Lina Sandén är det nästan på dagen ett år sedan hon började som konsult på Volvo IT.

– Det har varit ett spännande år! När jag har velat ta mig an en utmaning har jag fått göra det. Jag är ganska otålig och älskar omväxling och det får jag verkligen utlopp för här genom varierande uppdrag, miljöer och kollegor.

Många möjligheter
Det var när Volvo IT hade en presentation på Linas universitet som hon kom i kontakt med dem för första gången. 

– Det verkade vara ett intressant företag och jag fick träffa en rekryterare som erbjöd mig att göra min masteruppsats i samarbete med Volvo IT.
När masteruppsatsen var avklarad fick Lina anställning som konsult på Volvo IT:s konsultavdelning. 
– Jag kände att det var en organisation med många möjligheter för mig att starta min karriär och utvecklas och efter ett halvår gick jag från att vara anställd genom en konsultfirma till att bli fast anställd som Business Analyst. Man kan säga att jag fungerar som en internkonsult. Jag blir uthyrd till olika projekt inom företaget, så min roll varierar lite beroende på projektet. 
 
Inga fasta ramar
Lina lyfter fram hur mycket hon uppskattar de utmaningar som hennes jobb innebär.
– Ibland är det lite som att kasta sig ut på okänt vatten men det är något jag trivs med. Samtidigt finns det en trygghet på Volvo IT som är unik när det gäller konsultbranschen. Varje vecka har vi möte med projektledaren där vi får berätta hur det går och om det är något som inte känns bra. Det finns ingen press på att du aldrig får säga nej eller be om hjälp och både projektledare och chefer är måna om att se till så att du inte jobbar för mycket.
Trygghet kombinerat med stora utmaningar gör att Volvo IT sticker ut inom konsultbranschen, menar Lina. 
– Här finns inga fasta ramar för hur just din karriär ska se ut, utan du kan gå din egen väg. Jag har fått väldigt många möjligheter trots att jag är både relativt ung och ny i branschen. Säger du ja kan det öppnas flera nya dörrar snabbt.