18 Aug 2008 kl: 00:00

Sociala nätverk

Det viktigaste man har och ska behålla är sina sociala nätverk.

Du vet aldrig vem som kommer att sitta på de arbetsplatser som kan vara mycket viktiga för din karriär. Då merparten av alla arbeten tillsätts pågrund av att man känner någon i det företaget som man söker till, så ökar din chans att få jobbet med över 50%.

Det bästa är att berätta vad man är bra på och ”lobba” via sina kontakter, så en dag kanske ditt drömjobb bara ramlar över dig.

Det du ska lägga ner tid på är att finna de kontakter som kan vara viktiga för dig i kärriären.

Att bygga upp sitt nätverk tar sin tid men att vara planerad och strukturerad kommer ge dig tid till annat. Ett bra sätt är att boka in luncher med nya bekantskaper. Om du maximerar en vecka så kan du lära känna 5 nya personer.

Det är alltid bra att sätta upp mål med de man vill träffa och varför. Har man ett mål med sin nya kontakt är det lättare att det blir ett bra möte och att man fortsätter med den nya kontakten.

En bra sak är att skicka mail till sina ”kunder eller kontakter” och gratulera dem på deras namnsdag. Det kan vara ett sätt att ha en anledning att ta kontakt och oftast blir de flesta glada då man tar kontakt.

Att synas och vara med i de sammanhang man vill vara är också bra. Mingla mycket men kom ihåg att återkopplan till de nya kontakterna ganska snart annars är risken stor att man

har en massa visitkort men inte anväder kontakterna.

Lycka till med att bygga ditt sociala nätverk.