Snabb utveckling på Arlas traineeprogram
3 Dec 2014 kl: 00:00

Snabb utveckling på Arlas traineeprogram

Hög ambitionsnivå, snabb utveckling och en global agenda kännetecknar Arlas traineeprogram F15. Där roterar traineerna mellan tre olika positioner inom Arla­världen, med åtta ­månader på varje plats. Civilingenjören Lena ­Sandberg tycker att ut­maningen i att få ta sig an de olika projekten är bland det bästa med traineeprogrammet.

Vad fick dig att söka till Arlas traineeprogram?
– Jag hade utlandserfarenhet sedan tidigare och ville gärna fortsätta arbeta utomlands vilket jag fick chansen till genom Arlas traineeprogram. Jag var inte heller säker på vad det var jag ville arbeta ­med och eftersom man får prova på att arbeta inom flera olika funktioner på Arla så passade ­det mig perfekt.

Vad har du lärt dig?
– Förutom att man lär sig själva jobbet, så har jag personligen utvecklats mycket tack vare kultur­skillnader både när det gäller språk och förväntningar från chefer och kollegor. Jag har också bättrat på min erfarenhet när det kommer till att strukturera projekt och se en total bild av vad som behövs för att leverera inom både tid och resurstillgång.

Vad har varit höjdpunkten?
– Att flytta till olika länder har helt klart varit den bästa upplev­elsen, men även känslan av att få sitt första ”riktiga” jobb efter trainee­programmet var en höjdpunkt. Efter universitetet har man oftast begränsad erfarenhet, men efter trainee­programmet så kände jag att jag hade värdefull erfarenhet för Arla som bidrog till att få ­det jobb jag har i dag. Det var en riktigt härlig känsla!

Vad gör du i dag och vad är dina framtidsplaner?
– I dag arbetar jag som Supply Chain Development Manager på vårt tyska huvudkontor i Düsseldorf och leder ett större projekt som involverar flera av Arlas marknader och avdelningar. Jag trivs väldigt bra och inlärningskurvan är brantare än någonsin. Just nu planerar jag att stanna några år till, men när dagen kommer då jag letar efter nya utmaningar så vet jag att det finns många möjligheter på något av våra 30 kontor runt om i världen.