Smarta sommartips för små plånböcker
4 Jul 2013 kl: 00:00

Smarta sommartips för små plånböcker

Det är inte för sent att skaffa en spektakulär semester – trots skral kassa. Här får du flera matiga tips på hur du kan göra det här till den bästa sommaren någonsin.

 

Byt bostad

Det finns flera sajter som hjälper dig att byta boende med någon annan under semestern. Om du ändå ska åka bort ett par veckor, varför inte passa på att låna ut ditt boende till någon annan och samtidigt bo gratis på semestern? Kolla in airbnb.com, intervac.se, bostadsbyte.com och Interhome.com.

 

Gratis är gott

Det finns faktiskt massa evenemang som är gratis på sommaren, som Parkteatern till exempel. Kolla in sajter som gratisnojen.se och gratisistockholm.nu, där hittar du massa tips. turistmal.se kan du även söka specifikt på turistmål som är gratis i Sverige.

 

Cykelsemester

Kombinera motion med äventyr och ta några dagars cykelsemester. Utnyttja den svenska allemansrätten som innebär att du kan sätta upp ditt tält nästan var du vill ute i naturen. Det finns många olika appar som kan hjälpa dig på vägen. Med Bike-Computer kan du bland annat få vägbeskrivning med gps utan att vara ansluten till internet och på turistmal.se får du tips på äventyr, sevärdheter, boenden och nöjen där du befinner dig.

 

Betala precis lagom lite

Varför betala mer än nödvändigt? Det finns flera appar som hjälper till att hitta rabatter på nöjen och mat i det område du befinner dig i. Rabble, Let’s deal och Deelo är några exempel.

 

Extraknäck som fotograf

Gillar du att fota? I så fall kan du ladda ner Foap och extraknäcka som fotograf i sommar. Bilderna du lägger upp där hamnar på foap.com där andra kan köpa dina bilder. Hälften av priset som köparen betalar går direkt till dig. Foap finns att ladda ner till Iphone.

 

Håll koll på utgifterna

Det är inte de stora inkomsterna utan de små utgifterna som gör dig rik, så håll koll på vad du gör av med på semestern. Gratisappen Splitta håller koll på vem som har betalat vad under semestern, allt ifrån restaurangbesök till hyrbil och bussresor, och sammanställer sedan en utgiftslista för respektive resenär. När resan är avslutad kan användaren enkelt mejla ut en lista över vem som ska betala vad till vem.