Sluta jiddra, börja trolla – 5 tips till entreprenören
7 Jun 2016 kl: 00:00

Sluta jiddra, börja trolla – 5 tips till entreprenören

1. “There is no spoon”

Precis som i filmen ”Matrix” finns begränsningarna för vad vi kan uppnå endast i våra tankar. Entreprenörskapet är gränslöst, du kan designa vilken livsstil du vill och utveckla ett företag utifrån dina drömmar och värderingar. Det finns inte bara ett sätt att lyckas som entreprenör – det finns ingen magisk formel.

2. Var beredd på en berg- och dalbana

Entreprenörslivet är fullt av snabba förändringar och konstant utveckling, oavsett om du driver eller jobbar i en startup. Men det är också väldigt tufft. Se till att omge dig med personer som ger dig energi och har samma drivkraft och värderingar som du själv har. Hitta förebilder, mentorer och bollplank. Be om hjälp och hjälp andra.

3. Investera i dig själv

Se till att ta vara på dina talanger. Skapa utrymme för att ständigt utvecklas och lära dig nya saker. Vi har i genomsnitt 30 minuter om dagen att spendera på personlig och professionell utveckling, så ta till vara den tiden.

4. Gör dina drömmar till mål

Utforma dina drömmar som mätbara, konkreta mål som inspirerar dig varje dag. Låt målen styra hur du spenderar din tid och utveckla vanor som stödjer dig i att uppnå dem. Att visualisera och meditera är två effektiva metoder. Fokusera på vad som är möjligt och behåll ett positivt förhållningssätt.

5. Designa en stark företagskultur

Hur skulle du utforma din drömarbetsplats? Vilken miljö trivs du bäst i? Vilken typ av personer vill du omge dig med varje dag och utvecklas tillsammans med? Utveckla en kultur i din startup utifrån en stark vision och utifrån värderingar som är värdefulla för dig. Bjud in individer med samma drivkraft och engagemang på din startup-resa.