Sju film- och serietips för mellandagarna
23 Dec 2015 kl: 00:00

Sju film- och serietips för mellandagarna

Star Wars: The Force Awakens


En film som många ser fram emot i vinternatten. Filmen har premiär den 18 december och utspelar sig 30 år ­efter Jedins återkomst från 1983. I den nya filmen får man följa tre nya karaktärer, men även sådana som man känner igen från de andra filmerna. Spännande!

En man som heter Ove


Filmen, baserad på boken och föreställningen med samma namn, är en garanterad publiksuccé som har biopremiär på juldagen. Ove är en äldre man som på eget bevåg styr med järnhand över sitt kvarter. När nya grannar flyttar in blir det inte riktigt som varken de ­eller Ove har tänkt sig…

The Hateful Eight


Quentin Tarantinos nya har premiär ­den 13 januari. Filmen utspelar sig i Wyoming efter det amerikanska inbördeskriget på 1800-talet. Vi får följa åtta prisjägare som först söker skydd under en snöstorm, men snart blir inblandade i en komplott full av svek och bedrägeri. Hur ska detta sluta?

Love Actually


Den romantiska komedin från 2003 har vid det här laget ­blivit en klassisk julfilm som tål att ses många gånger om. Filmen följer flera olika personer och deras vardagsproblem och drömmar angående kärlek och vänskap innan, under och efter jul. Kan man verkligen förstå varandra utan att tala samma språk?

Elf


Julfilmen som ingen missat vid det här laget. Will Ferrell spelar en 190 centimeter lång tomtenisse som får reda på att han är adopterad och beger sig från Nordpolen till New York för att hitta sin riktiga pappa. Vill ­du ha en udda film inför julpeppen ska du välja denna.

Sherlock


Spana ­in Sherlock, som i januari kommer släppa ett nytt ­avsnitt där man återvänder till ori­g­inal­historiens viktorianska rötter.

Brooklyn Nine-Nine


Är du ett fan av komedier ­rekommenderar vi Brooklyn Nine-Nine som ­släpper nya avsnitt under det som är kvar av 2015.