Sju dumma saker som Donald Trump har sagt
29 Jun 2016 kl: 00:00

Sju dumma saker som Donald Trump har sagt

Donald Trump fyllde 70 år den 14 juni, och har en imponerande karriär inom business, fastigheter och underhållning bakom sig. Det enda som fattas för att kröna hans livsresa är ett presidentämbete.

Många har dock kritiserat republikanernas presidentkandidat för att vara populistisk, okunnig och rent av korkad. Stämmer det? Vi har samlat några av hans absolut märkligaste uttalanden – you be the judge…

1. På temat ”Incest”:

”Om Ivanka inte var min dotter skulle jag nog dejta henne.”

2. På temat ”Människovärde”:

”Om jag bestämde över ‘The View’ skulle jag sparka Rosie O’Donnel. Jag skulle se rakt i hennes feta, fula ansikte och säga: ‘Rosie, you’re fired’.”

3. Om vilka ”Mexiko sänder över”:

”När Mexiko sänder sitt folk, sänder de inte sina bästa. De sänder folk med massa problem. Som tar med sig droger, som för med sig brottslighet. De är våldtäktsmän.”

4. Om att inte bara rikta sina rasistiska remarks mot Mexiko:

”Vår fantastiska afroamerikanska president har inte direkt haft en positiv inverkan på busarna som så gladeligen och öppet förstör Baltimore.”

5. Om att missa poängen:

”Det är iskallt och snöar i New York – vi behöver global uppvärmning!”

6. Om relationsråd:

”Ariana Huffington är oattraktiv, både på insidan och utanpå. Jag förstår verkligen varför hennes ex-man lämnade henne för en annan man – han fattade ett bra beslut.”

7. Hmmm:

”Mitt IQ är ett av de högsta – och ni vet att det är sant! Så ni behöver verkligen inte känna er dumma eller osäkra, för det är inte ert fel.”

I egenskap av objektiv nyhetsförmedlare listar vi på Shortcut här några, med handen på hjärtat, ganska tänkvärda och smarta saker som Trump har sagt också. All in the name of good sport:

1. ”Att leva i nuet förhindrar dig från att lära dig av det förflutna och förbereda dig inför framtiden.”

2. ”Att tjäna pengar är målet. Du kan antingen njuta av det själv, eller ge det till någon som behöver det mer än du, och njuta av det istället. Oavsett vad så är pengar makt.”

3. ”Att förutse och undvika ett problem kostar tio gånger mindre än att behöva fixa det oväntat.”