Shortcuts Nyårskarameller – Del 2
30 Dec 2021 kl: 00:00

Shortcuts Nyårskarameller – Del 2

Låt oss ta en tur tillbaka i tiden och kika på några av våra favorit-artiklar från det gångna året. Student, ny på jobbet eller ute efter personlig utveckling? Här är några nyårskarameller som kommer göra 2022 till en succe.

Student
Nybliven student, eller bara funderat på att ta steget? Då är det viktigt att ha koll på CSN och allt vad det innebär. Och det får du ju enkelt, bara av att läsa vår artikel kring de vanligaste frågorna om CSN. Är du redan i student-världen och känner att du behöver hjälp med att få vardagen att gå runt, titta istället vidare till vår guide så går du runt ekonomiskt med csn.

Ny på arbetsmarknaden
Om du tyckte det var överväldigande att lära sig leva med CSN, vänta tills du kommer ut i arbetslivet. Gör du din entre som praktikant är det viktigt att ha koll på sina rättigheter, eftersom många tyvärr utnyttjas på sin arbetsplats. Läs mer om dina rättigheter som praktikant här. Därefter gäller det att vara förbered på vad som väntar för dig som är ny på en arbetsplats, något vi redovisar i vår guide till dig som är ny på jobbet.

Se bara till att göra ett gott intryck på jobbintervju genom att läsa om sex vanliga modemissar, eller skapa dig en bättre uppfattning om vad alla dessa arbetstitlar faktiskt innebär.

Psykisk ohälsa
Tidigare i år skrev vi om Ellen, som blev sjukskriven på grund av depression under sin studietid. Om härskartekniker på högskolan, psykisk ohälsa och hur hon slutligen blev rehabiliterad. Psykisk ohälsa just under studietid är något vi försökt lyfta lite extra, och vi uppskattar därför initiativ såsom när vi skrev om Gyded, som ska hjälpa universiteten förebygga psykisk ohälsa.

Bli en bättre kollega
Men om man varken är eller vill bli student, redan varit ute på arbetsmarknaden och mest av allt bara vill bli en bättre kollega? Konsten att ge feedback är ett bra ställe att börja på. Att läsa om andra medarbetares bekännelser kan vara ett annat. Ibland kan den bästa kollegan bara vara den som hittat mest sinnesro, men då måste du lära dig hur du överlever en jobbig chef, och istället skapa en bra relation till chefen.

Hörrni, vi vill slutligen tacka alla er som läst, tyckt till och helt enkelt överlevt det här året tillsammans med oss på Shortcut. Vi håller tummarna för alla er som ska börja studera, börja på en ny arbetsplats, eller bara vill utvecklas på den plats ni redan är. 2022 är inte ens redo. Låt oss nå varenda målstolpe och göra det bästa av det vi har. Gott nytt, önskar Shortcut!