1 Mar 2008 kl: 00:00

Shortcut testar – Cv-proffset

Det var efter att Malin Eriksson skickat sitt cv och sitt personliga brev till MinKarriär.se som hon fick svaret att hennes cv redan var för bra.

– De sa att mitt cv var för väl genomarbetat för att de skulle kunna motivera att ta 1400 kronor i betalt för tjänsten. Jag tyckte att det var ärligt sagt och vi kom i stället överrens om att de för halva priset skulle hjälpa mig med mitt personliga brev. Det ingår egentligen inte i grundutförandet, säger Malin Eriksson.

 

Kände du att det var en nyttig erfarenhet?

– Ja, det tycker jag. För min del var det kanske inte optimalt eftersom jag redan hade lagt ned mycket jobb på mitt cv innan, men om man inte har det och inte kan få hjälp någon annanstans så skulle jag absolut rekommendera tjänsten, säger Malin Eriksson.

 

Vad var det du fick hjälp med?

– Vi läste tillsammans igenom både cv:et och brevet. De gav förslag på vad som borde tonas ned och vad som borde lyftas fram. I brevet kunde de hjälpa mig med de svåra nyansskillnaderna. Jag tycker att det är svårt, det är en hårfin känsla mellan att framstå som duktig, ambitiös och driven och att framstå som en drillad robot som inte har något liv. Hur mycket får man trycka på att man är duktig? Sådana frågor tyckte jag att de kunde hjälpa mig med. De kunde också säga att till ett visst jobb passar det att skriva vissa saker, men inte till ett annat, säger Malin Eriksson.

 

Skulle du rekommendera tjänsten till andra?

– Ja, jag skulle rekommendera den till andra. Det var en positiv erfarenhet även om den inte var optimal för mig. De gav ett mycket stabilt och kompetent intryck, de verkade ha bra koll. Om man inte är så van vid att söka jobb kan det absolut vara värt pengarna, säger Malin Eriksson.