5 Jun 2008 kl: 00:00

Shortcut Lunch: Så kommer du snabbare till avslut

_____________________________

Vad kommer du att bjuda på under Shortcut Lunch?

– Det kommer att bli en del mycket konkreta säljtips. Jag kommer berätta om varför alla människor, även de som inte arbetar med försäljning, har nytta av att kunna och förstå hur försäljning fungerar. Dessutom kommer jag att återge lite spännande situationer jag har varit med om under mina år som säljare och säljchef. Och självklart kommer jag att prata om min nya bok, 30 sätt att göra affär.

Vad vill du helst bli bjuden på under lunchen?

– Någon god fiskrätt passar bra på sommaren. Kanske Hälleflundra med pressad potatis?

Vilka tror du är de viktigaste ingredienserna hos en framgångsrik säljare?

– Att vara uthållig och klara av att få många nej, att ha en hög lägstanivå. När det går trögt gäller det att stänga ute de negativa tankarna och jobba på. Det tycker många är svårt. För den som vill bli riktigt bra får bara kundens bästa finnas i tankarna, att kunden verkligen får nytta av det du säljer. Eventuella tankar på den egna provisionen hjälper inte kunden. Lönen blir automatiskt bra om kunderna är nöjda.

Har du några konkreta tips till den som vill förbättra sina siffror innan sommaren?

– Att orka ligga i ända fram till semestern. När vädret blir vackert är det lätt att boka lite mindre och gotta sig lite mera. Det är skönt för stunden men det blir tråkigt efter sommaren, när försäljningen sjunker eftersom du tagit för lite kontakter. Så håll i tempot ända in i mål.

Anmäl dig till lunchen!

____________________

Max om Max

Jag är en positiv person som älskar att bygga företag, att få vara med och se människor utvecklas och att göra affärer. Dessutom tycker jag mycket om att skriva. Om en affärsidé är tillräckligt bra måste man prova den för att se hur det går. Och oftast går det bra!

Prenumerera på säljtips

Varje vecka skickar Max ut Monday Morning Letter, ett uppfriskande brev för dig med fokus på sälj. Vill du prenumerera på Monday Morning Letter? Mejla blogg@soderpalm.se.