Shortcut listar: Uppstickarna 2012
3 Dec 2012 kl: 00:00

Shortcut listar: Uppstickarna 2012

Årets topp 3 Uppstickare 2012:

 

Daniel Espinosa1. Daniel Espinosa

Daniel Espinosa är regissören som tagit sig från hooden till Hollywood. Han beskriver sig själv som blyg, osäker och medioker.

– De dagar då jag är regissören Daniel Espinosa känns allting ofarligt. Jag vet vad jag ska säga och göra. Det uttråkar mig. Men de ­dagar då jag går ut och är mig själv, den blyga ­killen som tittar på, då känns världen spännande och ­outforskad.

» Läs mer om Daniel

Foto: Jezzica Sunmo

 

 

 

Martin Björgell Foto Christian Gustavsson2. Martin Björgell

Martin Björgell har inga problem med att att gå sin egen väg. Han har handplockats av Handelsbankens vd och har ambitionen att förändra det ekonomiska systemet inifrån – samtidigt som han kämpar för HBTQ-personers rättigheter.
– Jag tror varken det behöver vara svårt eller ta lång tid att förändra världen, säger han.
» Läs mer om Martin

Foto: Christian Gustavsson

 

 

3. Lisa Nordén

Hon fick höra att hon aldrig skulle kunna lyckas, att glappet upp till eliten var för stort. Men Lisa Nordén visste bättre än att lyssna på vad alla experter sa och är nu världens bästa triathlet.

– Du ska inte tro på vad alla säger om vad som är möjligt och inte, och du behöver inte gå samma väg som alla andra. Trampa upp din egen väg i stället, säger hon.

» Läs mer om Lisa

Foto: Christian Gustavsson

 

 

Läs mer:

 

» Se Topplistan med Uppstickarna 2012, plats 1-30
» Se Heta listan med Uppstickarna 2012, plats 31-65

» Se Varma listan med Uppstickarna 2012, plats 66-100

 

 

Kriterier för en Uppstickare ska:

• Ha uppnått något under det senaste året som sticker ut och påverkar andra.
• Vara en visionär och innovatör som hittar oväntade vägar och ser chanser där inga andra gör det. • Ha potential att spela en framträdande roll i framtiden och att inspirera andra. • Vara max 40 år fyllda.

 

Juryn har bestått av:
• Sanna Bjurman, Global kommunikationschef Universum • Malin Letser, chefredaktör på Shortcut • Carlos Rojas, socialentreprenör och krönikör • Jenny Berger, kommunikationschef på affärsnätverket  Nova Agentum