Serietecknare med skärpa
7 Dec 2016 kl: 00:00

Serietecknare med skärpa

Berätta om boken!

– Boken är delvis självbiografisk och bygger på mina egna eller mina vänners upplevelser, gestaltade i serieformat. Den handlar om tabubelagda ämnen och känslor så privata att man tror man är helt ensam om dem – när det i själva verket är så många som känner likadant och lider i tysthet.

Varför behövs den?

– För att skapa forum att prata om saker som annars är tabu. Jag känner till exempel inte en enda kvinna som inte hatat sin kropp i perioder. Vi är så matade med hur vi ska vara och se ut för att duga och vi behöver strategier för hur vi kan komma bort från det och analysera varför det är som det är. Man föds inte att hata sin kropp, man lär sig det, särskilt som ung kvinna.

En recensent skrev att han vill tapetsera väggarna med din bok, hur känns det?

– Helt absurt, och den finaste kommentaren jag fått. Fast ännu finare är att det finns en tjej som faktiskt har gjort det, tapetserat en hel vägg i sitt sovrum med sidor från min bok. Helt otroligt! Jag är så glad att folk verkligen förstått det jag velat säga med boken trots att det är på ett otraditionellt, nytt och aningen skevt sätt, både formmässigt och politiskt.

Vad har inspirerat dig mest under året?

– Unga, kreativa personer på internet. Alla smarta röster som tidigare inte fått höras har nu bubblat upp och folk har skapat sina egna plattformar. Gammelmedia ligger i lä, det är på bloggar, Instagram och Twitter det händer. Oavsett om det är sminkbloggar, kroppsaktivism eller street art är det otroligt mycket spännande som pågår hela tiden.

Vad händer framöver?

– Jag har fått löfte om en till bok! Min förläggare lovade mig det rakt upp och ner på scenen på Bokmässan. Vi tog till och med i hand om det framför en applåderande publik!