10 Jun 2014 kl: 00:00

SEB:s hjärta klappar för finansvärlden

Nytänkande, ambitiös och dynamisk. SEB har ­hittat framgångsformeln och erbjuder karriärmöjligheter fyllda med utmaningar, oavsett vilken riktning du vill att din karriär ska ta. De senaste tre åren har Deputy Head of Merchant Banking och Head of Client Coverage Mark Luscombe varit en viktig del av danska SEB:s succé.

Vad jobbar du med?
– Jag har arbetat med att göra SEB till en av de tre största företagsbankerna i Danmark – och det har lyckats. Vi är väldigt fokuserade på företag och har en inställning som liknar den i konsultbranschen, nämligen att vi lyssnar och analyserar. Vi försöker förstå våra kunder, deras strategier och utmaningar och proaktivt komma med konkreta lösningar. Det upplever jag att kunderna uppskattar. 

Hur gör man karriär hos er?
– Genom att ta sina studier seriöst och göra bra ifrån sig både kunskapsmässigt och socialt. Vi är verksamma i en bransch där relationen till kunden är mycket viktig, så kombinationen av gedigna kunskaper och empati är viktig. Vår företagskultur kännetecknas av dynamik och lusten att göra affärer – att skapa något tillsammans med kollegor och kunder. 

Vad kan SEB erbjuda om man uppfyller de här kvalifikationerna?
– Vi ställer krav på våra medarbetare men i gengäld erbjuder SEB en realistisk karriärplan – oavsett om du siktar på en tjänst i Hong Kong eller någon annan roll får du jobba för att nå dit. 

Är det därför man ska välja SEB?
– Man ska välja med hjärtat och det ska klappa för finansvärlden. Du bör också ha gjort din research, då vet du att vi är en ambitiös bank och att vi, även i svåra tider, klarar oss bra. Det är spännande att vara del av ett företag som växer – och det gör vi, vilket det för övrigt inte är så många andra banker som gör.

Hur skulle du beskriva atmosfären på SEB?

– Som inspirerande, med mycket entreprenörs- och framåtanda och en stark teamkänsla.