Se bilder från Uppstickarminglet!
11 Dec 2013 kl: 00:00

Se bilder från Uppstickarminglet!

I samband med att Shortcut nummer 4 kom ut i butik den 10 december, och att Uppstickarlistan 2013 blev officiell, bjöd Shortcut in till ett mingel i Stockholm med årets uppstickare.

 

Och diskussionerna gick varma från första minuten. Det pratades om allt från olika minnestekniker till vad som är rasism och hur viktigt det är med personer som har drivet att förändra.

 

Konfrencier Sara Sterner gjorde en genomgång av gamla uppstickare – som tydligt kunde visa att Shortcut varit bra på att se potentialen i både personer och idéer långt innan de slagit igenom stort.

 

Årets uppstickare Maria Sveland, som länge skrivit uppmärksammat om kön, klass och sexualitetoch och som i år släppte boken Hatet – en bok om antifeminism fick under en intervju på scen prata om sin egen uppstickighet och varför hon tror att hon är så provocerande för många.

 

– Jag vet faktiskt inte riktigt, jag skulle kunna ge ut en bok om cupcakes och ändå provocera, sa hon.

 

Tredjepristagarna bakom initiativet Alby är inte till salu fanns också på plats och Nabilia Abdul Fattah, som representerade gruppen, berättade om genomslaget.

– Vi trodde aldrig att det skulle bli så här stort.

 

Sammanfattningsvis var det väldigt många inspirerande och fantastiska personer på plats, något som chefredaktör Malin Letser också påpekade under sitt tal:

– Ni behövs verkligen. Tack för att ni driver Sverige framåt och tack för att ni är så uppstickiga!

 

Årets etta Maria Sveland.

 

 

 

 

 

Shortcuts chefredaktör Malin Letser.