Scania utvecklar framtidens nyckelspelare
31 Okt 2016 kl: 00:00

Scania utvecklar framtidens nyckelspelare

Med Scania Graduate Trainee Program får studenter ett helhetsperspektiv och möjlighet att bygga upp ett starkt nätverk inom företaget. Det kan Aleksandra Naglik intyga.

Vad lockade dig till tjänsten?

– När Scania bjöd in utländska studenter till sitt traineeprogram såg jag det som ett bra tillfälle för mig som är från Polen. Jag läste in mig på Scania och jag tyckte att det verkade vara ett bra bolag med bra kärnvärden, ett av dem är ”respekt för individen”. Jag blev intresserad av hela konceptet, hur de jobbar och vad de arbetar med. Jag studerade finans i fyra år och nästa steg för mig var egentligen investment banking men jag kände inte alls för det, jag vill vara en del av ett företag där jag kan göra skillnad.

Hur blev det?

– Scanias traineeprogram var riktigt bra planerat. Vi var 20 engagerade och motiverade trainees och vi fick sex veckors introduktion med förberedelseträning, workshops och föreläsningar. Framförallt var det kul att vi trainees fick chansen att spendera tid tillsammans i början, det gjorde att vi skapade ett jättebra gäng. Vi är nu goda vänner och jobbar inom olika områden så vi kan verkligen dela kunskap med varandra. Traineeperioden varade i 14 månader med fast anställning från dag ett. Under den tiden provade jag på olika tjänster och kunde känna efter vad jag vill jobba med.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Hela arbetskulturen är unik. Scania har en vänlig atmosfär överallt och det gör det enkelt att samarbeta med folk. Det är en öppen miljö där man vågar ifrågasätta och vara ärlig, vilket gör att jag känner att jag verkligen kan göra skillnad. Jag har nyligen varit  med och planerat och arrangerat Scania Finans årliga konferens som hölls i Polen. Det var spännande för mig och kul att prata svenska och att bland annat arrangera sightseeing i mitt hemland.

Hur ser framtiden ut?

– Framtiden ser ljus ut. Jag är fast anställd på Scania och jobbar med olika projekt relaterade till systemimplementering och sälj/kreditprocessändring samt med dagliga aktiviteter gällande kreditbedömning. Jag lär mig något nytt varje dag. På Scania finns det möjlighet att prova på att jobba utomlands under ett halvår och det är jag väldigt intresserad av att göra. Företaget är stort och det gör att det finns många utvecklingsmöjligheter.