”SCA strävar efter konkreta lösningar på faktiska problem”
2 Maj 2017 kl: 00:00

”SCA strävar efter konkreta lösningar på faktiska problem”

Inom det globala hygien- och skogsindustriföretaget SCA ryms internationella varumärken så som Tork och TENA, men även regionala märken som Libresse och Libero. Gemensamt för alla SCAs produkter är att de underlättar vardagen för miljoner människor runtom i världen. Christian Bremer arbetar som Global Product Developer inom SCAs globala hygienverksamhet, vilket innebär att han tar fram och utvecklar produkter som på daglig basis förbättrar människors liv.

Ge ett exempel på en produktutveckling som skett nyligen!

– Vi är många som arbetar med att ständigt utveckla produkterna för att förenkla vardagen för människor. Ett sådant exempel är att vi har utvecklat en återförslutbar förpackning för Libresse mensskydd. Förpackningen gör det lättare för konsumenten att ta hand om använd produkt på ett hygieniskt sätt då möjligheten att göra sig av med använd produkt inte alltid är optimal.

SCA är en attraktiv arbetsgivare bland studenter. Vad tror du det beror på?

– SCA är ett välkänt företag som ligger i framkant med högkvalitativa produkter och framstående varumärken, en innovativ ådra, samt ett framstående hållbart arbete. Jag tror även möjligheten till en internationell karriär lockar många då SCA har försäljning i cirka 150 länder.

”Det är inspirerande med SCAs snabba innovationscykler.”

Berätta vad som gör ditt jobb extra roligt och intressant!

– Det är spännande att jobba med snabbrörliga konsumentvaror. Det ställer stora krav på oss ingenjörer, samtidigt som det är inspirerande med SCAs snabba innovationscykler. Det går snabbt att få ut produkterna på marknaden och varje lansering är förankrad i kunders och konsumenternas behov, vilket säkerställer att vi alltid håller en hög kvalité. Det är även inspirerande att arbeta med något som förbättrar människors liv på det sätt som våra produkter gör. SCA bidrar till socialt värdeskapande genom att se till att människor inte behöver planera vardagen efter sina behov. Som exempel hjälper TENA inkontinensskydd kvinnor och män att leva ett aktivt och fullvärdigt liv istället för att stanna hemma eller planera aktiviteter utifrån var närmaste toalett finns.

Ge några exempel på utmaningar som din roll innebär!

– Att SCA finns i stora delar av världen är både spännande och utmanade. En produkt som fungerar på ett ställe behöver ibland anpassas till ett annat land eller kultur så att den ska fungera optimalt även där. Det ingår i vårt tankesätt att hela tiden sträva efter att utveckla varje produkt så att den lever upp till SCAs värdeord ”respekt, ansvar och högklassighet”. Det handlar om produkten och dess användare, men även om vårt hållbarhetsarbete. Med tanke på att vi arbetar med engångsprodukter kan det vara särskilt utmanade, men även här har SCA kommit långt då vi arbetar med verktyg och tankesätt för att främja hållbarhet på flera plan. Jag ser fram emot att vara med och utveckla hur detta kan omsättas i nya spännande innovationer. Vi pratar inte bara om att göra saker, utan SCA strävar efter konkreta lösningar på faktiska problem.

Sverige_UA_2017_7