SCA lyfter värderingar genom ­hängivna förebilder
19 Nov 2014 kl: 00:00

SCA lyfter värderingar genom ­hängivna förebilder

Karin Löfgrens breda leende är det första man möts av innanför dörrarna på SCAs kontor i Stockholm. I drygt tre och ett halvt år har hon arbetat inom konferens och reception på SCAs huvudkontor. Under arbetstid tar hon emot besökare, svarar på mejl från hela världen och ser till att receptions- och konferensservicen håller lika höga klass som de produkter det internationella hygien- och skogsindustriföretaget SCA producerar. På kvällstid fortsätter Karins arbete men på ideell basis, då svarar hon på samtal som kommer in till Brotts­offerjouren, en uppgift som inte bara kräver kunskap utan även lyhördhet och engagemang.

– För mig är det viktigt att göra skillnad, inte bara på jobbet utan för samhället i stort. Som volontär får jag ta emot samtal från människor som har blivit utsatta för våld och brott och har ett behov av att prata och få vägledning. Jag känner verkligen att jag gör nytta.

Bidrar till ökad livskvalitet
Ambitionen att göra skillnad delar Karin Löfgren med sin arbetsgivare SCA. Företagets hållbarhetsarbete fokuserar lika mycket på att minska miljöpåverkan som att skapa säkra arbetsplatser och bidra till bättre hälsa och ökad livskvalitet. I Latinamerika driver SCA till exempel ett skolprogram som riktar sig till flickor och har fokus på pubertet och menstruation. I Kina utbildas vårdpersonal om inkontinens och i Frankrike delas hygienprodukter ut till hemlösa genom ett samarbete med Röda Korset.
– Jag känner mig stolt över att arbeta på ett företag som tar ansvar och bidrar till en bättre värld.

Lyfter företagskulturen i interna tävlingar
Genom sitt deltagande i den världsomspännande seglartävlingen Volvo Ocean Race får SCA möjlighet att visa upp sina varumärken och sin företagskultur på en större arena. För att skapa delaktighet och engagemang kring Volvo Ocean Race internt arrangeras en rad aktiviteter och tävlingar. En av dessa är tävlingen SCA Care of Life in Action som sätter fokus på medarbetarnas ideella engagemang. En av finalist­erna på global nivå blev Karin Löfgren, som via sitt volontärarbete på Brottsofferjouren lever SCAs värderingar även på fritiden.
– Det känns jätteroligt att SCA väljer att lyfta fram mig som medarbetare på det här sättet. Den som vinner tävlingen får medverka som SCA-ambassadör på ett av Volvo Ocean Race hamnstopp någonstans i världen.

Om SCA
SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag. Vi utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Försäljning sker i cirka 100 länder under många starka varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo och Vinda. Mer information på www.sca.com
Antal medarbetare: Cirka 44 000.
Rekrytering: Vi är intresserade av människor som vill göra skillnad och som bidrar med nya och innovativa sätt att tänka. Är du beredd att investera i din egen utveckling och i företaget du jobbar för? Är du en driven person som ständigt letar efter utmaningar? Om ja, så är vi en perfekt matchning!