“Satsningen från min arbetsgivare har betalat av sig flera gånger om”
10 Jul 2018 kl: 00:00

“Satsningen från min arbetsgivare har betalat av sig flera gånger om”

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon.

Patrik Lythell arbetar som kreativ chef på fullservicebyrån Oh My! och är bosatt i Stockholm tillsammans med fru och barn. Att bo utomlands ett tag var en dröm han hade haft länge.

– Jag älskar att jobba, men jag vill också känna att jag inte är “fastkedjad” vid arbetet rent fysiskt. Med dagens teknik kan vi jobba från världens alla hörn utan problem, och det tycker jag att vi ska ta vara på.

Sagt och gjort. För fem år sedan bestämde sig Patrik och hans fru för att det var dags för en säsong i Alperna.

– Om det någonsin skulle bli av var det nog dags nu, resonerade vi. Min arbetsgivare var härlig nog att gå med på förslaget att jobba på distans, så drömmen kunde äntligen slå in. Det var en fantastisk känsla! Vi drog till den franska sidan av Alperna och spenderade sex härliga veckor där.

Vill du slippa känslan av att vara ”fastkedjad”? Det vill hallon också – läs mer här!

Patrik menar att det var en enorm frihetskänsla när de åkte iväg men att det inte bara var frid och fröjd. Det fanns även en del svårigheter med att jobba på distans.

– Jag kan inte påstå att jag gjorde mitt allra bästa jobb när jag var där – men satsningen från min arbetsgivare har gjort att jag gett tio procent extra de efterföljande fem åren, så det har betalat av sig flera gånger om. De visade att de litade på mig och vågade investera i mig – och ville att jag skulle må bra även på lång sikt. Det kändes stort och var det absolut bästa beskedet jag kunde få av en arbetsgivare.

Hur såg livet ut i Alperna, var det friare än i Sverige?

– Jag vet inte om jag kände mig speciellt fri när jag var där, skrattar han och fortsätter:

– På ett sätt var jag mer låst än någonsin eftersom dagarna bestod av att vakna, åka skidor, jobba, sova och repetera. Men det var helt klart det bästa monotona vardagsliv jag någonsin upplevt.

Hallon är mobiloperatören som gillar frihet och ogillar krångel. De tror inte på att binda upp människor till något, oavsett om det gäller en arbetsplats eller ett mobilabonnemang. Utgångspunkten är att människor stannar när de är nöjda. Därför har hallon ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, inga fakturor och alltid fast pris. Dessutom är hallon billigast på marknaden. Gillar du också frihet? Läs mer om hallons abonnemang här!

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon.