10 Jun 2014 kl: 00:00

Sandra utmanas som trainee på SEB

– Sommaren 2012, inför mitt sista år på ekonomistudierna i Lund, arbetade jag som ‘Summer intern’ på SEB i Stockholm. Detta kändes som ett jättebra sätt för mig och SEB att få lära känna varandra. Sommarjobbet ledde till att jag under sista studieåret fick möjlighet att arbeta på SEB någon vecka i månaden parallellt med studierna. Under sista terminen sökte jag till SEBs ettåriga traineeprogram och blev antagen.

– Programmet har klart överträffat mina förväntningar. Vi är sammanlagt 21 traineer i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Under året träffas vi vid fem olika tillfällen för gemensam utbildning. Dessa utbildningsveckor sker både i Sverige och utomlands.  Min hemavdelning är FX & Emerging Markets, som är en del av Merchant Banking, affärsområdet för stora företag och institutioner, i Stockholm. Där arbetar jag som valutahandlare med research mot emerging markets. Det känns väldigt bra!

SEB är måna om att man hamnar på en avdelning där ens intresse och kompetens tas tillvara på bästa sätt och jag känner verkligen att jag får användning av mina teoretiska kunskaper och får arbeta med det som jag har ett genuint intresse för. Under programmet får vi möjlighet att se andra affärsområden och olika avdelningar i banken och får på så sätt en bra helhetsbild av SEBs hela verksamhet. Jag kommer bland annat att tillbringa en månad på kontoret i Shanghai vilket ska bli mycket spännande!

– Efter traineeåret vill jag fortsätta att utvecklas inom SEB på den avdelning där jag är nu och kanske senare inom någon annan del av banken. SEB är en stimulerande arbetsplats med mycket kompetenta och duktiga medarbetare och inte minst upplever jag arbetsplatsen som jämlik.